POBJEDNICI I GUBITNICI

Englezi Modrića stavili na popis najvećih gubitnika Eura: 'Ovo je bio užasno tužan kraj'

Euro 2024 - Croatia v Italy
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/15
16.07.2024.
u 09:16

"Odavanje počasti koje je uslijedilo na konferenciji za medije nakon utakmice prilično je pronicljivo ilustriralo zašto će Modrić tako nedostajati svakom pravom ljubitelju nogometa diljem svijeta", stoji u tekstu portala Goal.com

Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj završilo je zasluženim slavljem Španjolaca koji su podigli svoj četvrti pehar Staroga kontinenta. U finalu su slavili nad Englezima koje i dalje nastavlja pratiti prokletstvo velikih natjecanja, a na putu do slavlja furija je odigrala besprijekorni turnir sa sedam pobjeda u sedam utakmica.

Portal Goal napravio je svoj popis pobjednika i gubitnika s ovogodišnjeg izdanja Eura. U kategoriju onih koji su oduševili stavljeni su mladi Lamine Yamal koji je slavio 17. rođendan, odigrao izvrstan turnir i uzeo naslov prvaka. U istu su skupinu uvrstili reprezentaciju Gruzije kao veliko iznenađenje. U kategoriji gubitnika se pak našao engleski izbornik Gareth Southgate koji je izgubio već drugo uzastopno finale Eura. 

S njime tu nezavidnu poziciju dijele i Kylian Mbappé, Italija, Belgija, ali i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić. "U svijetu nogometa koji sve više postaje šovinistički, teško je pronaći igrače koje baš svi vole. Ipak, Luka Modrić je jedan od takvih", napisali su uvodno u svome tekstu.

GALERIJA Pogledajte kako su Španjolci proslavili naslov. Na ulicama su bile stotine tisuća navijača

Euro 2024 - Croatia v Italy
1/57

"Nakon što je Hrvatska eliminirana izjednačujućim golom Italije u susretu trećeg kola grupne faze u Leipzigu, talijanski novinar odlučio je da neće postaviti pitanje Modriću. Umjesto toga zahvalio je malom mađioničaru na svemu čime je doprinio prekrasnoj igri tijekom godina i molio ga da se nikada ne povuče. Vidno dirnuti Modrić rekao je da će nerado na kraju morati objesiti kopačke o klin; samo nije bio siguran kada", napisali su pa zaključili:

"Kako bilo, moguće je da smo u Leipzigu vidjeli posljednji Modrićev čin u međunarodnoj areni. Ako je tako, onda je kraj bio užasno tužan. Slika pokunjenog hrvatskog kapetana koji visoko drži nagradu za igrača utakmice bila je gotovo proganjajuća. Odavanje počasti koje je uslijedilo na konferenciji za medije nakon utakmice prilično je pronicljivo ilustriralo zašto će Modrić tako nedostajati svakom pravom ljubitelju nogometa diljem svijeta."

VIDEO 'Napravljena je greška s Modrićem, ali i još jedna kriva procjena. Njih dvojica morali su bolje'

Komentara 1

Avatar southman
southman
09:28 16.07.2024.

Čuj kraj ?? kakav kraj ?? Modrić i Dalić će tu biti i za 2.g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije