bitka za naslov

Bayernova rasprodaja u Madridu: Od Reala i Atletica inkasirat će više od 40 mil. eura

mandžukić
Foto: APF/Pixsell
1/2
04.07.2014.
u 15:15

Najveći klubovi Primere na hrvatski pogon.

Iako španjolski mediji nagađaju da je Mario Mandžukić tek druga Atleticova napadačka opcija, nakon Alvara Negreda iz Manchester Cityja, jedan od direktora madridskoga kluba neslužbeno je jučer kazao da je dovođenje našega reprezentativca "90 posto završen posao".

Čeka se vjerojatno da se klubovi dogovore o odšteti, dok se nagađa da bi Mandžukićeva godišnja plaća u Atleticu bila najmanje četiri milijuna eura neto. U Bayernu je imao zajamčeno pet milijuna, ali - bruto, bez bonusa.

Kad smo već kod Alvara Negreda, Španjolca zapostavljenoga u Manchester Cityu, nije isključeno da Mandžo i on u Atletico dođu u paketu. Nakon što su inkasirali 38 milijuna eura za Costu, Madriđani hitno moraju pronaći najmanje dvojicu vrhunskih napadača.

Naime, Simeone je prošle sezone nerijetko igrao s dvije špice, Costom i Villom (a sada nema više nijednoga od njih), na primjer u odlučujućoj utakmici prvenstva protiv Barcelone na Nou Campu. Dakle, Mandžo i Negredo ne bi gušili jedan drugoga...

Osim napadača, Atletico grozničavo traži i novoga vratara, zamjenu za Belgijca Courtoisa koji se vraća u Chelsea. Prvi Simeoneov izbor za čuvara mreže je Slovenac Jan Oblak iz Benfice.

Čeka se Luis Suarez

Najnovija Bayernova rasprodaja u Madridu uključuje i transfer sjajnoga njemačkoga vezista Tonija Kroosa (24) u Real. Bavarci trljaju ruke jer na ova dva posla inkasirat će basnoslovnih 43 milijuna eura, od toga 25 milijuna na Kroosu, igraču koji ima još godinu dana ugovor i 2015. godine bio bi slobodan igrač.

Kroos će zaoštriti konkurenciju u veznom redu Reala, vjerojatno povremeno rasteretiti i Luku Modrića, ali osnovna Ancelottijeva ideja je pripremiti teren za odlazak 32-godišnje ocvale legende Xabija Alonsa. Upitan će biti i status Samija Khedire, jer će Real forsirati svoga mladoga Španjolca, Asiera Illarramendija.

Svaki od tri vodeća španjolska kluba za sada je odradio po jedan veliki transfer, a u dva slučaja zvijezde su Hrvati, Ivan Rakitić u Barceloni i Mario Mandžukić u Atleticu. Međutim, najveća bomba prijelaznog roka u Španjolskoj upravo se kuha - Barcelona čeka Luisa Suareza!

Očekuje se spektakularan transfer, između 70 i 80 milijuna funta, u kojemu bi put Liverpoola krenuo Čileanac Alexis Sanchez. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bertomeu indirektno je najavio lov na urugvajskog reprezentativca.

- Suarez je Liverpoolov igrač, ali mi smo nogometni radnici, i reći "oprosti" časno je, pomaže konkurenciji. Na SP-u je učinio nešto što nije dobro, ali je odgovornost svakoga u nogometu sjetiti se da se ispričao Chielliniju. Time je napravio korak prema rehabilitaciji i nogometni svijet treba ga podržati i pomoći mu. Kao nogometni navijač, nadam se da je Suarez okrenuo novi list - kazao je predsjednik Barcelone.

Samo je Šuker bio prvak

Vratimo se ipak našim zvijezdama u Primeri. Ovo će biti prva sezona u povijesti španjolske lige u kojoj će se najmanje dvojica Hrvata boriti za naslov prvaka. Mandžo će s Atleticom braniti, a Raketa s Barcelonom i Luka Modrić s Realom žestoko napadati. Već u kolovozu očekuju se prvi okršaji Reala i Atletica u španjolskom Superkupu.

Inače, do sada je naslov španjolskog prvaka osvojio samo jedan hrvatski nogometaš, 1997. godine Davor Šuker s Realom. I dok je Mandžo u Bayernu dva puta bio prvak Njemačke, Luka Modrić s Realom još čeka titulu u Primeri.

>>Atletico je najbolji klub na svijetu za Marija Mandžukića

>>Mandžukić u Atletico Madridu za 18 milijuna eura!

Komentara 2

Avatar hrvatsko_kraljevstvo925
hrvatsko_kraljevstvo925
15:23 04.07.2014.

u Bayernu nešto ne štima primjer Kroosa ,Nijemac još k tome reprezetativac u prvih 11 ,a traži transfer iz Bayerna .Nešto je trulo u Bayernu ,a to je Guardiola

VI
virkom
22:03 04.07.2014.

PEP rastura Bayern :-( Želi napraviti španjolsku koloniju, Barcelonu 2. Zažalit će Rummenigge što mu to dopuštaju. Plaća mu je navodno 18 Mio. € godišnje. Ne želim ni znati kolika mu je odšteta u slučaju otkaza. Usporedbe radi, najplaćeniji igračii su Lahm, Robben, Ribery, Schweinsteiger (svi po ca.12 Mio. €). Hoeneß je osobno išao k njemu u New York da ga privoli da dođe u Bayern. Tada je već izgubio vezu sa realnošću, okretao milijune na burzi i potpuno poletio. Na kraju završio u zatvoru. On je današnji Bayern stvorio, ali ga je i upropastio. U Bundesligi dolazi novi klub sa dugoročnim planovima, sa menadžerom (Allofs) i trenerom (Hecking) koji igraju samo na duge staze. Imaju moćnog financijera iza sebe. Taj klub se zove VfL Wolfsburg! Upamtite to! Pep je prošlost, a sa njime na žalost i Bayern. Borussia će i dalje igrati pri vrhu, ali Wolfsburg će ih sve zaobići. Najkasnije za 2 godine, ako ne već i ove sezone! Onda će se u Bayernu pitati: gdje da nađemo još jednog Kroosa, Mandžukića, Riberya, Götzea (i oni su nezadovoljni).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije