SJAJAN POČETAK

Bravo, Donna! Najbolja hrvatska tenisačica uvjerljivo prošla u drugo kolo

Tennis - Women's Singles First Round
Foto: EDGAR SU/REUTERS
1/2
28.07.2024.
u 13:52

U prvom setu ključan je bio niz od četiri gema, a u drugom break lopta u 11. gemu. U drugom kolu Donna će igrati protiv osvajačice US Opena iz 2019.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić u prvom kolu Olimpijskih igara u Parizu pobijedila je Talijanku Luciju Bronzetti sa 6-2 i 7-5.

Vekić je u prvom setu pomela Bronzetti. Najduže je trajao prvi gemu kojem je Donna krenula s 15-40, a ukupno imala čak šest break lopti od kojih je potonju i iskoristila. Jedini krizni period dogodio se u četvrtom gemu kada joj je Talijanka vratila break, ali do kraja seta Donna je uzela četiri gema u nizu i rutinski došla do prvog seta.

Taj niz od četiri gema mogao se povećati i na pet, međutim Donna je propustila dvije break lopte. Talijanka se izvukla. Donna je upala u krizu izgubivši u četvrtom gemu svoj servis, ali Osječanka se potom razgoropadila i uzela četiri gema u nizu prepustivši Talijanki samo tri poena, međutim kad je trebalo završiti meč, uhvatila ju je panika.

Uslijedile su oscilacije na obje strane. Donna je na 5-3 propustila dvije meč lopte, pa na 5-4 i servisu još tri vezane, Bronzetti je napravila break i izjednačila na 5-5. Potom Donna radi break za 6-5 ostavivši suparnicu bez osvojenog poena te ga lagano potvrđuje iskoristivši ukupno šestu meč loptu za plasman u drugo kolo.

Vekić je meč završila s 32 winnera, 29 neprisiljenih pogrešaka te dva asa dok je Bronzetti ostvarila 11 winnera, 21 neprisiljenu grešku i nijedan as.

Hrvatica će u drugom kolu igrati protiv Kanađanke Biance Andreescu koja je u prvom kolu pobijedila Dankinju Claru Tauson.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Tennis - Women's Singles First Round
1/17
 
 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:00 28.07.2024.

Bravo Dona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije