Australija u posljednjim minutama susreta s Japanom stigla do pobjede i tri boda

Cahill džoker s klupe za pobjedu Australije nad Japanom

sp-aus-txt.jpg
import
12.06.2006.
u 17:15

Pune 32 godine Australci su čekali ponovni nastup na Svjetskom prvenstvu, nadali su se da mogu pobžijediti i snovi su im se napokon ostvarili. Tri pogotka u mreži Japanaca bila su dovoljna za veliku feštu u žutom.

Pritisak Australaca
Uvodnih 20 minuta trajao je pritisak Australaca, nizali su se udarci Viduke i Bresciana, činilo se da je samo pitanje trenutka kada će Kawaguchi krenuti po loptu u mrežu, a onda je slijedio hladan tuš. Nakamura je petljao uz aut-liniju na australskoj polovici terena, odlučio je centrirati, vratar Socceroosa Mark Schwarzer krenuo je po loptu, sudario se s Takaharom i Japan je poveo.

Australci su prosvjedovali, izbornik Gus Hiddink došao je do stola s delegatima i žestoko reagirao tražeći prekršaj na svom vrataru, ali sudačka trojka bila je neumoljiva. Izuzev sumnjivo postignutog pogotka, Japanci su tek jednom u prvom dijelu uputili udarac prema australskim vratima.

I ostatatk poluvremena pripao je Hiddinkovoj momčadi, djelovala je uvjerljivije, kontrolirala je igru, ali je nes(p)retno primljeni pogodak uvjetovao da plavi samuraji na odmor odu s prednošću.

Pogreška Kawaguchija
U nastavku utakmice ista slika, Australci dominiraju, dok Japanci iz polukontri i kontri pokušavaju doći do izgledne situacije. I kada se činilo da će tri boda otići na stranu Japana, dogodio se nevjerojatan preokret.

U samo šest posljednjih minuta utakmice Hiddinkova momčad iz izgubljne situacije došla je do pobjede. Do tada najbolji igrač Zicove momčadi, vratar Kawaguchi, pogriješio je istrčavajući nakon udarca iz kuta i Cahill je izjednačio na 1:1.

Dvije minute kasnije isti igrač, koji je ušao s klupe u drugom dijelu, razderao je s 20 metara mrežu Japanaca, da bi minutu prije kraja nadoknade vremena Aloisi potvrdio povijesni uspjeh Socceroosa, koji su pokazali da neće nikome biti lagan protivnik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije