HNL POČINJE 2. KOLOVOZA

Dinamo će susreta sa Šahtarom otvoriti za javnost, Hajduk s najviše pripremnih utakmica

Bad Radkersburg: Dinamovi reprezentativci odradili lagani trening, popodne je na rasporedu pripremni suret Dinama i CSKA 1948
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
15.07.2024.
u 09:21

Dinamo će pripreme završiti s dvije utakmice sa Šahtarom u Maksimiru, koje će biti otvorene za javnost

Hrvatska nogometna liga starta 2. kolovoza utakmicom Dinama i Istre 1961. Plavi će tako otvoriti novu sezonu HNL-a utakmicom koja će se igrati u petak, ali tri naša ostala kluba koja igraju u Europi počet će ranije s pretkolima Europske, odnosno Konferencijske lige. Zbog toga su krenuli s pripremama koje se polako bliže kraju.

Hajduk je s novim trenerom Gennarom Gattusom u pripremama imao najviše utakmica, prije odlaska u Sloveniju igrao je protiv Veleža (3:0) i Posušja (1:0), potom su odigrali susrete protiv Radomlja (0:1), Šahtara (1:1) i Rukh Lavova (3:1), te pobijedili Fenerbahçe. Pripreme su nastavili u Splitu, a na Poljudu će imati generalnu probu, zatvorenu za javnost, 18. srpnja, a suparnik će im biti Široki Brijeg. Hajduk prvu utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu igra 25. srpnja na Poljudu protiv HB Torshavna s Ovčjih Otoka.

Rijeka je igrala s Koprom (1:0), Primorje Ajdovščinom (7:1), Nyiregyhazom (3:1), Karlsruherom (0:1). Sopićeva momčad ima još utakmicu 17. srpnja, suparnik je RB Salzburg, a možda odigra s nekim i 18. srpnja pa se okreće kvalifikacijama za Europsku ligu.

Osijek je slavio nad Jablonecom (1:0), remizirao s Nyíregyháza Spartacusom (2:2), te slavio s 3:1 protiv Rukha. U četvrtak će u Slovačku gdje će igrati protiv Dunajske Srede i onda se okrenuti kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Dinamo svoj europski put počinje kasnije, a do susreta s Istrom odigrat će još tri utakmice. Dosad su plavi igrali sa sofijskim CSKA 1948 i slavili sa 6:2, propala im je utakmica s Beşiktaşom zbog nevremena, 17. igraju s ukrajinskim Kryvbasom, potom 23. srpnja u Maksimiru s Vardarom, te 26. i 27. srpnja dvije utakmice sa Šahtarom. Zacijelo će u te dvije utakmice koje će biti otvorene za javnost trener Sergej Jakirović koristiti različite igrače kako bi sve vidio na djelu prije utakmice s Istrom. 

 
 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije