STATISTIKA Dinamo je u 21 kolu primio 19 pogodaka, dva više od Hajduka

Dinamova obrana griješi, ali već 309 minuta nije primila pogodak

12.03.2009.
u 16:08

Možda smo i previše kritični prema Dinamovoj obrani, koja, istina, ne ulijeva sigurnost, ali je u nastavku sezone primila samo jedan gol iz igre.

Od 22. veljače, kada je Ibričić kaznio gaf Roberta Kovača na Poljudu, Dinamo nije kapitulirao: više od tri utakmice (Slaven, Zagreb, Osijek) ili ukupno 309 minuta.

Zavidan obrambeni “beton”, s obzirom na formu kapetana reprezentacije, koji je ponešto “skuhao” i protiv Slavena i u igri s Osijekom. No, Kovač ispod toga vjerojatno ne može otići i igrat će samo bolje. Uz Bišćana, on je nedodirljiv.

Dinamo je u 21 kolu primio 19 pogodaka, dva više od Hajduka, za čiju se obranu često govori da je granitna. U dosadašnjem dijelu prvenstva modri su osam puta ostali čistih mreža, a šest puta primili su po dva gola: dvaput od Hajduka, te jednom od Zagreba, Zadra, Slavena i Šibenika.

U cijeloj sezoni, samo jednom je netko iz Dinamove obrane bio igrač utakmice, Lovren protiv Osijeka u 10. kolu.

U prošloj sezoni, kada je uvjerljivo osvojio naslov, Dinamu je samo jednom, između 8. i 19. ožujka, uspjelo da u tri utakmice ne primi gol. Vodio ga je Soldo.

S početka sezone 2006./2007. datira niz od pet utakmica bez primljenoga gola, kada je još Kuže bio na klupi. Jurčić sada to pokušava srušiti.

U tri posljednje šampionske sezone, Dinamo je najmanje pogodaka primio 2005./2006., opet kod Kužea, samo 21. U prvenstvima s više od 30 kola, Dinamova obrana bila je najčvršća u sezoni 1998./1999, primila je samo 20 pogodaka u 32 utakmice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije