26.11.2019. u 14:53
Domaća je momčad pobijedila s 2:0 golovima Cortinovisa (58) i Gyabuae (61)

Mlada momčad Dinama propustila je prvu priliku osigurati europsko proljeće nakon što je u susretu 5. kola C skupine juniorske Lige prvaka u Bergamu izgubila od Atalante sa 0-2.

Dinamu je pobjeda osiguravala prvo mjesto u skupini i izravan plasman u osminu finala, dok bi se s jednim bodom približili osvajanju barem drugog mjesta koje vodi u play-off.

>> Pogledajte što su Nenad Bjelica i Bruno Petković izjavili uoči dvoboja protiv Atalante

Nažalost, momčad Igora Jovičeviča je odigrala slabo i Atalanta je stigla do pobjede.

Domaćin je poveo u 58. minuti preko Alessandra Cortinovisa, a samo tri minute kasnije Emmanuel Gyabuaa je zabio za 2-0. 

Najbolju priliku Dinamo je imao u 36. minuti kada je Marin propustio dva zicera za vodstvo, oba puta njegove je udarce obranio Ludovico Gelmi.

Atalanta je pobjedom preuzela prvo mjesto u skupini sa 10 bodova, Dinamo je ostao na osam bodova, a zatim slijede Manchester City sa četiri i Šahtar s dva boda, ali i utakmicom manje.

U posljednjem kolu Dinamo će 11. prosinca ugostiti Manchester City, dok se u drugom susretu sastaju Šahtar i Atalanta, a Talijanima za potvrdu prvog mjesta treba bod.

>> Pogledajte što je bivši Dinamov vratar Ivan Kelava rekao uoči dvoboja u Milanu

Juniori Dinama ove sezone igraju u “Champions League Path” dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

Večeras će se za europsko proljeće boriti i seniorski sastavi Atalante i Dinama na milanskom San Siru. Talijanima igra samo pobjeda, dok Dinamu bod ili pobjeda osiguravaju treće mjesto i Europsku ligu, te ostavljaju u igri za osminu finala Lige prvaka.

Atalanta
Cortinovis 58', Gyabuaa 61'
2-0
Dinamo
Juniorski LP, 13, Bergamo
Kraj
Kraj (Kraj)

Dinamovi juniori su u 5. kolu Lige prvaka igrali u Bergamu protiv vršnjaka iz Atalante. Domaća je momčad pobijedila s 2:0 golovima Cortinovisa (58) i Gyabuae (61).

Dinamo je najveći zicer propustio u 37. minuti kada je Šipoš oduzeo loptu u kaznenom prostoru Atalante, ubacio je na peterac, a Marin iz dva pokušaja nije uspio zatresti mrežu. Oba je puta vratar Gelmi bio uspješniji.

Samo će pobjednik skupine izboriti izravan prolaz u osminu finala, dok će drugoplasirani morati u doigravanje.

Rezultati by SofaScore
90'+1

Igra se četiri minute sudačke nadoknade.

86'

Prilika za Dinamo, ali vratar domaće momčadi sjajno brani.

80'

Dinamo pokušava stići do pogotka, ali se Atalantina obrana uspješno brani.

Žuti karton
72' (Žuti karton )

Marin je dobio žuti karton.

68'

Atalanta ima prednost i sada može igrati mnogo opuštenije. Dinamo akcije završavaja prije nego što se približe šesnaestercu domaće momčadi.

Gol
61' (Gol)

Goooool! Atalanta je postigla novi pogodak. Gyabuaa je prevario Josipovića i zabio za 2:0. Minutu ranije Julardžija je ušao u igru umjesto Jankovića.

Gol
58' (Gol)

Gooool! Atalanta je stigla do prednosti. Cortinovis je dobio loptu u kazneni prostor, oslobodio se čuvara i poslao loptu u Dinamovi mrežu.

57'

Dinamo je izveo kontranapad, ali je Atalantina obrana otklonila opasnost.

50'

Gvardiol je napravio pogrešku u Dinamov obrani. Traore je oduzeo loptu i gađao vrata plavih, ali je josipović sjajno obranio. Bila je to odlična prilika za Atalantu.

48'

Traore je povukao kontranapad, ali mu je Hrvoj u posljednji trenutak oduzeo loptu.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

45'

Završilo je prvih 45 minuta uakmice juniorske Lige prvaka između nogometaša Atalante i Dinama. Mreže su mirovale u prvom poluvremenu, no bilo je prilika s obje strane. Dinamo je najveći zicer propustio u 37. minuti kada je Šipoš oduzeo loptu u kaznenom prostoru Atalante, ubacio je na peterac, a Marin iz dva pokušaja nije uspio zatresti mrežu. Oba je puta vratar Gelmi bio uspješniji.

Žuti karton
44' (Žuti karton )

Prvi žuti karton za Dinamo. Karrica je dobio javnu opomenu.

40'

Nova prilika za Atalanta. Piccoli je pucao glavom na prazan gol, ali je lopta otišla iznad grede.

37'

Fantastična prilika za Dinamo. Nakon pogreške Atalntina vratara Šipoš je oduzeo loptu u kaznenom prostoru, ubacio je pred vrata gdje je sam bio Marin, ali je Dinamov vratar pucao ravno u vratar Gelmija. Imao je Marin još jednu priliku, no čuvar mreže talijanske momčadi ponovno je bio uspješniji. 

32'

Nova prilika za domaću momčad. Cortinovis puca s lijeve strane, a li je lopta prošla kraj vratnice.

28'

Sjajna šansa za Atalantu. Traore je opet napravio nered na lijevoj strani Dinamove obrane, gurnuo loptu u sredinu, a pucao je kapetan domaće momčadi Cambiaghi. Lopta je liznula desnu vratnicu.

Žuti karton
26' (Žuti karton )

Traore je dobio žuti karton.

25'

Lopta je više u nogama Atalantinih igrača, koji pokušavaju složiti neku akciju. Dinamova obrana je na visini zadatka.

20'

Traore radi probleme Dinamovoj obrani! Atalantin igrač je pucao s 15-ak metara, ali je njegov udarac završio iznad grede.

18'

Nakon početnog ispitivanja snaga igra se napokon otvorila. Dinamo je ponovno zaprijetio. Marin je probio po lijevoj strani, ali je njegov udarac završio u bloku Atalantinih braniča.

15'

Sada je opasno bilo pred Dinamovi vratima. Srećom, udarac Atalantina igrača zaustavio je blok.

14'

Prilika za Dinamo. Nakon udarca iz kuta pucao je Šipoš, ali ravno u vratara talijanske momčadi.

8'

Obje momčadi oprezno su krenule u dvoboj. Igra se uglavnom oko sredine terena.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica. Glavni sudac je Estonac Juri Frischer. Prijenos utakmice možete gledati na Arenasport 1.

Pobjedom bi Dinamovi juniori osigurali prvo mjesto u skupini. Zagrepčani u dosadašnje četiri utakmice imaju dvije pobjede i dva remija i trenutačno su prvi s osam bodova, jednim manje od drugoplasirane Atalanta. Samo će pobjednik skupine izboriti izravan prolaz u osminu finala, dok će drugoplasirani morati u doigravanje.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Dobar dan. Dinamo u 5. kolu Lige prvaka večeras na San Siru igra protiv Atalante (21). Plavi pozitivnim rezultatom u dvoboju protiv talijanske momčadi mogu osigurati europsko proljeće. I dok prva momčad čeka najvažniju utakmicu jesenskog dijela sezone, prvi će u vatru uskočiti Dinamovi juniori. Nade plavih u Bergamu igraju protiv vršnjaka iz Atalante. Utakmica se igra u 13 sati uz prijenos na Arenasportu 1.

Tijek utakmice pratite na portalu Večernjeg lista.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
14:57 26.11.2019.

a nade u naše novinarstvo su se odavno raspale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije