MOGAO BI SE BORITI S JOSHUOM

Dobre vijesti za Filipa Hrgovića, smiješi mu se najveća borba u karijeri

Filip Hrgović  vratio se u Zagreb nakon najveće pobjede u karijeri
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
11.11.2023.
u 18:15

Hrvatski boksač je u kolovozu prekidom u 12. rundi pobijedio Australca Demsey McKean i i zadržao mjesto obveznog IBF-ovog izazivača.

Bivši svjetski prvak Anthony Joshua želi se boriti u prosincu ili siječnju, a navijači s nestrpljenjem čekaju doznati ime njegovog sljedeće protivnika. Britanski boksač je nakon dva poraza protiv Oleksandra Usyka ponovno istaknuo želju popeti se na tron teške kategorije.

Iza sebe ima dvije borbe s novim trenerom Derrickom Jamesom, a u tim je mečevima pobijedio Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa, piše Croring.

S obzirom na to da je dugo očekivana borba s Deontayem Wilderom još jednom odgođena, barem do travnja sljedeće godine, promotor Eddie Hearn je otkrio tri potencijalna kandidata za meč protiv AJ-a.

– Ne želim više govoriti o borbi protiv Wildera, ali mislim da će se ona dogoditi u ožujku ili travnju sljedeće godine. Sada želimo AJ-u naći drugog protivnika – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Ljudi stalno traže neka imena. Ne znam tko bi mogao Joshuin sljedeći suparnik – Hrgović, Wallin, Kabayel… Još nismo s nikim službeno razgovarali, ali budemo li ubrzali pregovore mogli bi taj meč dogovoriti za 23. prosinca.

Šveđanin Otto Wallin ima 26 pobjeda (14 nokauta) i poraz protiv Tysona Furyja (2019.). U rujnu je svladao Murata Gassieva.

Na petom je mjestu BoxRecove ljestvice najboljih teškaša, dok je Hrgović deseti s omjerom 16-0 (13 nokauta).

Hrvatski boksač je u kolovozu prekidom u 12. rundi pobijedio Australca Demsey McKean i i zadržao mjesto obveznog IBF-ovog izazivača.

Iz IBF su ranije poručili kako neće podržati mogući revanš između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, koji bi se u ožujku trebali boriti za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Bude li poraženi zatražio revanš, IBF bi pobjedniku mogao oduzeti pojas.

U tom slučaju Filip Hrgović kao obvezni IBF-ov izazivač dobio bi priliku boriti se za svjetski naslov protiv sljedećeg najbolje rangiranog borca na ljestvici, a to je trenutačno Otto Wallin.

Agit Kabayel (23-0, 15 KO) se od 2017. bori jednom godišnje, a posljednji meč je imao u travnju kada je prekidom u trećoj rundi pobijedio našeg Agrona Smakićija.

A bude li Joshua dogovorio meč za 23. prosinca, za priredbu koju je nedavno najavio Frank Warren, onda bi AJ imao samo šest tjedana za pripremu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije