ŠOKIRANI SU

Srbi ostali u nevjerici poslije reakcije Tucka i naših vaterpolista: 'Ovo je nezapamćen čin Hrvata'

Pariz: Hrvatska pobjedila Mađarsku i odlazi u finale Olimpijskih igara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/20
12.08.2024.
u 16:35

Srpski mediji slavil su svoje vaterpoliste koji su osvojili zlato, ali su ujedno jako iznenađeni reakcijom naših vaterpolista i izbornika Tucka.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije sa 11-13 (2-5, 3-3, 3-3, 3-2). Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju, a vratar Radoslav Filipović upisao je 10 obrana. Koban po Hrvatsku bo je loš obrambeni ulazak u utakmicu, u prvoj četvrtini Srbija je iskoristila sve četiri situacije s igračem više u bazenu i povela sa 5-2. 

>> FOTO Ovo su najbolji memeovi s Olimpijskih igara: Turski 'ubojica', 'Superman' gimnastičar i – Donna Vekić

Pariz: Hrvatska pobjedila Mađarsku i odlazi u finale Olimpijskih igara
1/53

Srpski mediji slavili su svoje vaterpoliste koji su osvojili zlato, ali su ujedno jako iznenađeni reakcijom naših vaterpolista i izbornika Tucka, koji su im pošteno i sportski čestitali, što je sasvim najnormalnija stvar. 

Srpski portal Mondo stavio je naslov: 'Pustite me da čestitam Srbiji”: Nezapamćen potez Hrvata, od izbornika do golmana svi ponavljali istu riječ' pišu iz Monda i dodaju u tekstu:’ Ne pamti se kada je poraz Hrvatske protiv Srbije primljen toliko časno, da su svi igrači uz izbornika Ivicu Tucka u više navrata u intervjuima posle meča ponavljali: Čestitam Srbiji. I djeluje da su to potpuno iskreno mislili - tekst je iz sprskog medija. 

VEZANI ČLANCI:

 

Izdvojena je izjava našeg sjajnog vratara Marka Bijača: 'Tako je, nažalost, nema što drugo nego im čestitati. Nažalost, nismo bili na nivou prethodne dvije utakmice i dozvolili smo im lagane golove na početku utakmice, nije bilo dovoljno. Ostaje veliki žal, nema što, čestitam Srbiji' prenio je Mondo. 

 

Komentara 34

CR
crocro
18:29 12.08.2024.

Kako može pisati "posle meča", to je za nepovjerovati. Da sam ja na vlasti, novine bi dobile ultimatum: Ili se izražavajte hrvatskim jezikom ili gasite portal tj. tiskovinu. Pa nije ovo jedini slučaj, to se može zateći gotovo svakodnevno i to je prevršilo mjeru. Hoćeš pročitati tekst i nailaziš na ekavštinu i to uzbunjuje čitatelje. Ako djeluju u Hrvatskoj, onda izvolite primjeniti hrvatsku kulturu i hrvatski jezik.

LA
Lale
19:34 12.08.2024.

Portal Mondo, pa to niko normalan ne čita u Srbiji. Čestitati pobedniku je normalno i mi bi čestitali da je obrnuto ne vidim nikakvu senzaciju. Ne čitajte tabloide i nekakve portale oni samo dižu tenziju bez potrebe.

Avatar DuxChroatorum
DuxChroatorum
18:17 12.08.2024.

Hrvati su oduvijek bilo častan narod. Unatoč svemu, ne smijemo zaboraviti tko su nam susjedi. Vuk dlaku mijenja, ćud nikada. Bog i Hrvati! Hrvatska Hrvatima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije