Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJE KALKULACIJE

Evo što Španjolska pobjeda nad Italijom znači za Hrvatsku. Sve je i dalje otvoreno

Euro 2024 - Spain v Italy
Foto: Carmen Jaspersen/REUTERS
1/4
20.06.2024.
u 23:35

Ako Španjolska pobjedi, a Hrvatska i Italija odigraju bez pobjednika sve će biti u rukama sreće i rezultata u drugim skupinama. Teoretski nije nemoguće da dva boda budu dovoljna za prolazak, ovisno o uspjesima ostalih trećeplasiranih

Španjolska nogometna reprezentacija je u drugome kolu grupne faze Europskog prvenstva svladala Italiju rezultatom 1:0 te tako kolo prije kraja osigurala plasman u osminu finala kontinentalne smotre. Furija je bila dominantna tijekom cijelog susreta uz tek nekoliko pravih prilika aktualnih prvaka, ali odlučujuć gol bio je zasluga Riccarda Calafiorija u 55. minuti. Činilo se da će Gianluigi Donnarumma upisati još jednu čudesnu obranu, ali Calafioriju se lopta odbila od noge pa u gol.

Ovakav rasplet ima i bitne posljedice za Hrvatsku. Španjolska je zasigurno prva u skupini. Ostale pozicije nisu toliko jasne, a bit će odlučene 24. lipnja kada se igraju posljednje utakmice. Hrvatska za prolazak u osminu finala mora pobijediti Italiju, bilo što manje od toga neće biti dostatno. Ako vatreni osvoje četiri boda, vjerojatno će proći dalje, ali pitanje je s kojeg mjesta.

GALERIJA Dobro raspoloženi premijer stigao u Njemačku: S tribina uz ministre bodri vatrene

Euro 2024 - Spain v Italy
1/12

Ako se sve odvije u korist hrvatske nogometne prepreznetacije drugo mjesto je sigurno. Hrvatska mora slaviti nad Italijom, a Španjolska mora pobijediti Albaniju. Čak i ukoliko Hrvatska pobjedi Albanija može poremetiti sve jer ima bolju gol-razliku. Ukoliko naprave čudo i slave nad Španjolskom, mogu završiti ispred Hrvatske ukoliko ne zabiju dovoljno golova Italiji.

Ako Španjolska pobjedi, a Hrvatska i Italija odigaraju bez pobjednika sve će biti u rukama sreće i rezulata u drugim skupinama. Teoretski nije nemoguće da dva boda budu dovoljna za prolazak, ovisno o uspjesima ostalih trećeplasiranih momčadi. Dakako, ukoliko Hrvatska izgubi, Europsko prvenstvo završava.

VIDEO Magdalena Keškić stigla je na Euro bodriti reprezentaciju

Komentara 16

ZP
Zabranjen pristup
00:23 21.06.2024.

A kako cemo dobiti italiju kad dalic nece mjenjati nista jer po njegovom dobro igramo?

SE
Separator
01:04 21.06.2024.

Talijani su protiv ovakve horde jedva izvukli samo jedan gol. Sada se vidi koliko su Španjolci klasa iznad nas, a talijani bar jednu...

Avatar bucika
bucika
00:01 21.06.2024.

Najgore moguce, Italija treba pobjedu nad slabasnom hrvatskom i ice na pobjedu a Spanjolci vise ne trebaju i sigurno ce odmarati protiv brace aljbanci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije