neodlučni biatlonac

Fak i dalje bira, u HBS-u tvrde: Čeka se Velepec

'23.02.2009.....Zagreb...spo......Zracna luka Pleso.Jakov Fak sletio je u zracnu luka s broncanom medaljom sa svjetskog prvanstva u biatlonu koje se odrzalo u Juznoj Koreji.Photo:Marko Prpic/Vecernji
'Marko Prpic/Vecernji list'
06.06.2010.
u 10:08

O postavljanju ultimatuma Jakovu Faku o terminu odluke nema ni riječi, kažu u Hrvatskom biatlonskom savezu.

Je li Jakov Fak napokon odlučio čiju će himnu slušati primajući nove medalje, pitanje je nakon kojega glavni sudionici "slučaja" i dalje sliježu ramenima. I u Mrkoplju, HOO-u, slovenskom savezu...

Nervozni su s obje strane granice, vrijeme istječe, a on šuti i čeka. Ali što? Hoće li mu ispuniti uvjete ili će dignuti sidro kad se ljeti već zaboravi na lanjski snijeg.

– Sredstva su osigurana sljedeće četiri godine i za Jakova i za njegova trenera. Što se Fakove odluke tiče, ona uopće nije u pitanju, sada je ključan dogovor s trenerom Urošem Velepecom – prenosi predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza Nikola Županić nakon sastanka s biatloncem u Delnicama.

– Pred njega nismo postavljali ultimatume, našli smo se kako bismo vidjeli što mu je potrebno za pripreme na koje je otišao na Pokljuku. Razgovarali smo i sa Slovenskim biatlonskim savezom, i Slovenci se slažu da nastavimo zajedničku regionalnu suradnju. I slovenski jedriličari treniraju kod nas u Splitu. Finale razgovora i odluku očekujemo sredinom lipnja – kaže Županić.

Nakon 20-tak dana aktivnog odmora u Mrkoplju otišao je na Pokljuku, pripreme počinju ranije, jer ove sezone neće samo nastupati u Skandinaviji, putovat će po cijelom svijetu, od Amerike, Kanade, Rusije...

Najbolje bi rješenje bilo da se nastavi po starom, da trenira s Velepecom, a HBS to plaća. No, teško će Slovenci to blagosloviti.

Komentara 9

KE
Kerlc
12:54 06.06.2010.

ploto, Hrvati vrhunski jedriličari? A koliko olimpijskih medalja ima Hrvatska u tom sportu? Slovenija ima 2!

KO
kolarjeva3
10:33 06.06.2010.

A je** ga ne mogu vjerovat - opet Slovenci !!

ZA
zadranin
16:49 06.06.2010.

Dak Fak odfakaj tim jodlerima boli nas k.... za tim sportom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije