PROMO

Splitski Festival Jedrenja: Punih mjesec dana sportskih i zabavnih događaja, ove godine u znaku 100 godina organiziranog jedrenja u Hrvatskoj!

Dan kao stvoren za jedrenje u šibenskom akvatoriju
Dusko Jaramaz/PIXSELL
17.09.2024.
u 13:15

Pred nama su najmasovnije, najprestižnije i najpopularnije regate, uključujući Mrduju i Višku, koje se u razdoblju od 21.9. do 20.10.2024. održavaju na području Splita i Dalmacije. Prijave za sve regate su otvorene, a najbrže čekaju posebne pogodnosti.

Split će od 21. rujna do 20. listopada 2024. godine biti domaćin Splitskog Festivala Jedrenja 2024., jedinstvene manifestacije koje objedinjuje najprestižnije i najpopularnije regate na području Splita i Dalmacije. Ovogodišnji festival ima posebnu draž jer se održava u znaku obilježavanja 100 godina organiziranog jedrenja u Splitu i Dalmaciji, s posebnim naglaskom na stotu godišnjicu Jedriličarskog Kluba Labud.

Središnji događaj ovogodišnjeg festivala bit će 93. Mrdujska regata, jedan od najvažnijih i najdugovječnijih jedriličarskih događaja na Jadranu, koja se održava 5. listopada 2024. uz bogat cjelodnevni zabavni program, nagrade i natjecanja, od limene glazbe, morske marende, do koncerta Promaya banda, trenutačne Splitske glazbene senzacije koja privlači svojom energijom i jedinstvenim stilom i na kraju Kazetofon party by DJ Vangel.

Jedrenje ima neodvojivu ulogu u hrvatskom društvu i turizmu, simbolizirajući duboku povezanost s morem i pomorskom tradicijom. S više od 1.000 otoka i obalom dugom 1.777 kilometara, Hrvatska pruža idealne uvjete. Danas, jedrenje ne samo da pruža užitak ljubiteljima mora, već doprinosi i očuvanju kulturnog identiteta i gospodarskog razvitka, uz promicanje ekološke svijesti i održivog turizma. Splitski Festival Jedrenja osigurava da Split nastavi svoju stoljetnu tradiciju njegova središta.

Splitski festival jedrenja počinje 21. rujna Bobovišće Labud Classic regatom, a završava jubilarnom 80. Viškom regatom, najznačajnijom regatom na hrvatskoj strani Jadrana koja ujedno predstavlja i vrhunac jedriličarskog kalendara u Hrvatskoj.

Regate i datumi:

  • Boboviška Labud Classic: 21.-22. rujna

  • Mala Mrduja – Mrduja Optikmist Cup: 27.-29. rujna

  • 93. Mrdujska regata: 5. listopada

  • 80. Viška regata: 18.-20. listopada

Osim sportskih draži, Splitski Festival Jedrenja nudi svim sudionicima, ali i gostima Splita i Dalmacije pregršt zabavnih programa, kulinarskih doživljaja kao i nagrada i natjecanja. Ove godine, tako se, ponovo dodjeljuje među jedriličarima popularna "NAGRADA PO SRIĆI", a ove godine je to vanbrodski motor.

Prijave za sve regate su otvorene na web stranicama jklabud.hr, a ovim putem posebno pozivamo jedriličare koji žele svoju posadu obući u jubilarne 100 godina jedrenja, majice 93.Mrduje i na leđima imati natpis s imenom broda, da to mogu osigurati uplatom startnine do 22.9. te dodatnom uplatom donacije.

Pridružite nam se u stvaranju nezaboravnih trenutaka, povezivanju s drugima i slavlju strasti prema jedrenju. Za više informacija o programu, registraciji i svim detaljima, posjetite našu službenu web stranicu jklabud.hr ili nas pratite na društvenim mrežama.

Vidimo se na moru!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije