NA POLJUDU

Hajdukovci pružili podršku bivšem igraču koji prolazi kalvariju, pogledajte kako

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/6
01.09.2024.
u 12:43

Nogometaši Hajduka uoči utakmice su na travnjak istrčali u majicama s brojem 44, bila je to gesta kojom su izrazili podršku Mariju Vuškoviću

Samo jedan potez Marka Livaje bio je dovoljan za Hajdukovu minimalnu (1:0) pobjedu nad Osijekom u petom kolu Supersport HNL-a. Slavila se važna pobjeda na Poljudu, a navijače splitske momčadi zabrinula je situacija u završnici susreta kada je Livaja travnjak napustio šepajući. Nije to bila pretjerano sadržajna utakmica iz koje, osim Livajina pogotka, nije bilo previše situacija koje bismo izdvojili. Tek dva udarca u okvir Hajdukova gola uputio je Osijek koji je, nakon dvije uzastopne pobjede na Poljudu, doživio i poraz. Prošle su sezone u Splitu slavili 2:0 i 2:1. Posljednja pobjeda Hajduka na Poljudu protiv Osijeka bila je 13. svibnja 2023. godine kada je bilo 3:0. No, iz ove perspektive, situacija u Osijeku sada se čini još lošijom, a trener Federico Coppitelli u sve je većim problemima. Pravo je pitanje koliko će Osijekovi čelnici još s njim imati strpljenja. Tek bod u pet utakmica, teško može zadovoljiti njihove ambicije.

Sudac je uništio dinamiku

Plašite li se otkaza?

- Svi koji prate Osijek vide da je ovo nezaslužena pozicija na ljestvici. Zaslužujemo više od jednog boda. Imali smo težak raspored. Sada imamo priliku da se grupiramo. Naš je put jasan. Možemo govoriti o lošem Osijeku, ali ako se ovo nastavi onda se to može reći. Dobro poznajete tržište, tko je sve otišao, imali smo problema s ozljedama. Moram spomenuti sudački kriterij, ne razumijem ga, uništili su dinamiku utakmice. Nije izgovor, ali tako sam ja to vidio - kazao je Coppitteli nakon susreta u Splitu.

O utakmici s Hajdukom je dodao:

- Bila je za nas vrlo teška utakmica s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Tijekom tjedna smo zbog ozljeda ostali bez Pušića i Jugovića. Došli smo trojicu novih igrača, Jakupović nije trenirao, a ostala dvojica su odradili lagani trening. Nismo mogli odgovoriti na izazov Hajduka. U prvom dijelu smo dobro stajali na terenu, a u drugom smo popustili, Hajduk je to dobro iskoristio.

S druge strane bila je to treća Hajdukova pobjeda u dosadašnjem dijelu sezone. A zašto je Hajduk tako neuvjerljiv, tek dva udarca u okvir gola u prvom poluvremenu, bilo je pitanje za Gattusa.

- A koliko je udaraca imao Osijek, pokušao se braniti Talijan...

- Popravit ćemo se. Osijek je nezasluženo u ovoj poziciji. Ne znam zašto mi stoti put postavljate ovakvo pitanje. Žao mi je što, sve one koji prate Hajduk, nisam zadovoljio još ponekim pogotkom. Bila je ovo naša najzrelija utakmica - kazao je talijanski trener.

Stigao i Biuk

Hajdukovi igrači istrčali su u majicama s brojem 44. Bila je to gesta kojom su izrazili podršku Mariju Vuškoviću, bivšem igraču Hajduka, a danas HSV-a, kojemu je Sud za sportsku arbitražu odredio suspenziju od četiri godine zbog dopinga.

Na tribinama je bio i Mario Pašalić, a u loži i Stipe Biuk koji bi se danas trebao pojaviti na Hajdukovom treningu.

- Ne znam tko dolazi. To treba pitati predsjednika i sportskog direktora Nikolu Kalinića. Hajduk je sada momčad koja ima svoj identitet. No, moramo računati s tim da nemamo veliki budžet - kazao je Gattuso.

Jeste li zadovoljni bodovnim učinkom uoči Dinama?

- Ne znam jesam li sretan s 11 od 15 bodova. Slijedi nam kratak oporavak uoči Dinama. Oni su jači od nas, idemo se tamo boriti - zaključio je talijanski trener na klupi Hajduka.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
1/10
 
 
 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije