BOKS NA OI

Hrvatski boksač kreće u borbu za medalju. Imat će vatreno krštenje

U Sesvetama održano finale Prvenstva Hrvatske u boksu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
30.07.2024.
u 08:35

Naš jedini boksački olimpijac, inače aktualni europski prvak, bori se danas protiv iskusnijeg, ali nižeg Jordanca Iashiaisha

Svoje vatreno olimpijsko krštenje imat će danas naš jedini boksački olimpijac Gabrijel Veočić. Aktualni prvak Europe u poluteškoj kategoriji borit će se protiv Jordanca Husseina Iashaisha, iskusnog borca kojem su ovo treće Olimpijske igre.

Ono što je svakako neobično vezano uz Jordanca jest da je on na prethodnim dvjema Igrama nastupao u superteškoj i teškoj kategoriji, a za ove pariške odlučio se za dodatno skidanje kilograma.

GALERIJA Pogledajte neke od najzanimljvijih trenutaka meča Usik i Fury

U Sesvetama održano finale Prvenstva Hrvatske u boksu
1/82

Veočićeva prednost u ovom meču svakako bi trebali biti duži ekstremiteti jer je viši osam centimetara, a samim time i duži, što pak sugerira da bi Iashaish mogao forsirati borbu iz klinča pa će hrvatski boksač morati pripaziti kako iz tih klinčeva izlazi.

Zanimljivo je da je Jordanca svojedobno pobijedio Toni Filipi, ali tada kao teškaša, i to na Grand Prix turniru održanom u Zagrebu 2019. Početak borbe predviđen je za 14.05 a ako Veočić uspije pobijediti Jordanca sljedeći, vjerojatni, suparnik bi mu bio prvi nositelj Kinez Tanglatiha Touhetaerbieke, aktualni svjetski doprvak.

VIDEO Tko je 27-godišnji Bjelovarčanin koji je Hrvatskoj donio prvu medalju u Parizu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije