KANU NA DIVLJIM VODAMA

Hrvatski kanuist osmi u finalu. Nakon sjajnog starta nedostajalo mu je malo sreće

Slalom Canoe - Men's Canoe Single Semifinal
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/3
29.07.2024.
u 18:18

Mladi, 24-godišnji Nicolas Gestin potvrdio je status najvećeg favorita u ovoj disciplini, debutant na olimpijskim igrama bio je najbrži i u kvalifikacijama i u polufinalu i u finalu

Hrvatski kanuist na divljim vodama Matija Marinić zauzeo je osmo mjesto u finalu Olimpijskih igara u Parizu. U finalnoj utrci Marinić je bio sjajan do sredine staze, no tada je prilikom svlavavanja 15. od ukupno 23 vrata, jednih od šest postavljenih uzvodno, upao u vir te izgubio nekoliko dragocjenih sekundi da bi pred sam kraj staze, na 20. vratima dobio i dvije kaznene sekunde zbog dodira te je prilika za medalju propala.

Na kraju je Marinić s vremenom 100.35 sekundi završio kao osmi, za zlatnim Francuzom Nicolasom Gestinom zaostao je 8.99 sekundi, dok mu je brončani Slovak Matej Benuš "pobjegao" za 3.32 sekunde. Mladi, 24-godišnji Gestin potvrdio je status najvećeg favorita u ovoj disciplini, debutant na olimpijskim igrama bio je najbrži i u kvalifikacijama i u polufinalu i u finalu. 

Čak 5.48 sekundi sporiji od Gestina bio je srebrni Britanac Adam Burgess (32), koji je tako isprao gorak okus otprije tri godine iz Tokija kad je bio četvrti. Za Benuša (36) ovo je drugo olimpijsko odličje, prije tri godine je bio srebrni. Branitelj naslova iz Tokija Slovenac Benjamin Savšek je zbog kazne od 50 sekundi u finalu završio na 11. mjestu.

Slalom Canoe - Men's Canoe Single Semifinal
1/12

"Šteta što me je između 13. i 14. vrata rolica malo više zadržala, izgubio sam sekundu-dvije. Bilo bi bolje bez toga, ali zadovoljan sam ulaskom u finale i nastupom u finalu. No, u finalu je svaka sitnica bitna, šteta što su se dogodile te greškice, ali što je - tu je. S obzirom da dolazim iz zemlje koja nema stazu za divlje vode, ovo je veliki rezultat. Na divljoj vodi treba iskoristiti momente kada ju možeš iskoristiti i što bolje si pomoći s tom vodom", kazao je Marinić koji je svjestan kako dolazi iz sporta koji nije osobito poznat u Hrvatskoj.

"Olimpijada je jedina prilika gdje se može saznati za moj sport i gdje se može saznati da postoji jedan Matija Marinić koji se bavi ovim sportom". Ovo nije kraj Marinićevih nastupa u Parizu, još će nastupiti i u disciplini kajak kros koja će imati svoju premijeru na olimpijskim igrama. "Nastupit ću još u novoj disciplini kajak kros, nije moja disciplina, ali borit ću se. U ovoj disciplini nas četvorica krećemo istovremeno i utrkujemo se".

1 Nicolas Gestin (Fra)       91.36    
2 Adam Burgess (VB)          96.84
3 Matej Benuš (Svk)          97.03    
4 Sideris Tasiadis (Grč)     97.27
5 Miquel Trave (Špa)         97.92    
6 Lukaš Rohan (Češ)          98.09        
7 Liam Jegou (Irs)           98.52    
8 MATIJA MARINIĆ (HRV)      100.35
9 Tristan Carter (Aus)      100.73        
10 Grzegorz Hedwig (Polj)   105.81    
11 Benjamin Savšek (Slo)    144.93    
12 Yves Bourhis (Sen)       145.78

VIDEO Tko je 27-godišnji Bjelovarčanin koji je Hrvatskoj donio prvu medalju u Parizu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije