NESLUŽBENO

Hrvatski reprezentativci se potukli u Grčkoj: Cure novi detalji, pojavila se i video-snimka

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Hrvatska - Novi Zeland
Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL
08.07.2024.
u 20:21

Večernji list je poslao službeni upit Hrvatskom košarkaškom savezu oko ovoga incidenta, a odgovor HKS-a ćemo objaviti u trenutku kada ga dobijemo

Dan nakon što su hrvatski košarkaši porazom u finalu od Grčke zaključili njihov nastup na predolimpijskom turniru u Pireju, na društvenim mrežama počele su se pojavljivati fotografije i video-zapisi navodne tučnjave ispred jednog noćnog kluba u Ateni. 

Na snimkama čiju autentičnost tek treba potvrditi se nalaze naša dva reprezentativca, kapetan Dario Šarić i Ivica Zubac. Video na kojem se vide detalji, ali i tragovi ozljede Zupca je ubrzo nakon objave maknut s X-a, ali na drugim objavama može se vidjeti fotografija na kojoj je Zubac s krvavim koljenom. Navodno, naši su se košarkaški reprezentativci sukobili s nekim lokalnim ljudima koji su bili pod utjecajem alkohola.

U objavama na X-u se navodi da su u sukobu sudjelovali Zubac, Šarić i "još neki hrvatski košarkaši", premda nije precizirano o kome se radi. Srećom, ubrzo nakon izbijanja incidenta reagirala je zaštitarska služba u lokalu.

Inače, američki portal TMZ objavio je i video-snimku tog događaja koji se zbio oko 5.30 ujutro po lokalnom vremenu. Na njoj se vidi Zubac, Šarić kojega su gušili s leđa i trenuci kaosa u noćnom klubu.

Nedugo nakon objave, oglasio se i Hrvatski košarkaški savez, i to pisanim priopćenjem:

- Nastavno na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se očituje na sljedeći način:

Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere izbornik se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača.

Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara - napisali su iz HKS-a.

Komentara 2

MO
Moslavina
21:03 08.07.2024.

Što očekujete neku senzaciju?

KO
koleraba
06:46 09.07.2024.

Hahahaaha... oko 5.50 ujutro. Vreme je za spavanje i kvalitetan odmor. Imamo trening danas i sutra utakmicu. To je problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije