Prosinečkov debi

Igrači se ne smiju bojati navijača, već ih natjerati da im se klanjaju

'09.12.2010., Zagreb - Robert Prosinecki potpisao za trenera Crvene zvezde. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
05.03.2011.
u 08:17

Koeficijent da će Partizan biti prvak je 1,15, a na Zvezdu 5. Hoće li razbiti taj kompleks moglo bi se vidjeti već danas. Robijeva supruga Vlatka i kćeri Roberta i Leonarda gledat će na Marakani njegov debi

Bilo je to 2. kolovoza 1987. godine. Dinamo je srušio Velež s 3:0, uz dva pogotka Škore, s Robijevom osmicom na leđima. Istog popodneva na Poljudu Hajduk i beogradska Crvena zvezda igrali su 2:2. Nakon njegova udarca Musemić je izjednačio, a pokojni novinar Večernjeg lista Joko Svalina dao mu je ocjenu 7,5 i izabrao ga za igrača utakmice.

– Sjećam se toga kao danas, bio sam uzbuđen, ali ne kao u utakmici protiv Željezničara u Dinamovu dresu. No, znam da sam igrao jako dobro – prisjetio se svojih nogometnih početaka Robert Prosinečki.

Dvadeset četiri godine kasnije, večeras u 18 sati, Prosinečki će debitirati kao trener Crvene zvezde protiv Smedereva. Dobio je licenciju, ali u zapisniku će Milan Đurović biti vođen kao šef stručnog stožera, a Žuti kao trener.

– Što vam vrijede sve licencije i znanje nemate li rezultata. Dva sam mjeseca radio, zapravo učio Zvezdine nogometaše novom nogometu. U kojem se razmišlja, a ne napucava lopta.

Osjećate li tremu?

– Da, iako je kao igrač nisam imao, ali to je zbog toga što trener kada lopta krene s centra više ništa ne može.

Navijači Crvene zvezde su odani, ali i opasni nema li rezultata.

– Pritisak ću preuzeti na sebe, samo neka se igrači opuste. Budu li živjeli u strahu, neće biti dobro. Moraju ih igrom natjerati da im se klanjaju.

Partizan je na kladionici veliki favorit, koeficijent na to da će postati prvak iznosi 1,15, a na Crvenu zvezdu 5.

– Mi smo na početku, Partizan je u prednosti, dulje igra zajedno, stvorio nam je kompleks. A ja sam došao da ga razbijem.

Komentara 6

Avatar Pivica
Pivica
11:59 05.03.2011.

Tako ti je to kad imaš privatnog novinara,koji ti se brine o karijeri i promociji.A novinari ,nikad jeftiniji.

CO
cobraflok
12:20 05.03.2011.

dosta nam je žutog izdajice i vaše zvezde i partizana,,,,,,,,,,,,,idite u beograd i tamo pišite o njima

Avatar Compadre
Compadre
13:44 05.03.2011.

Upravo tako...ionako je otišao samo da bi se pisalo o njemu i o odluci zbog koje \"nije mogao noćima spavati\"...ahhh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije