Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometno u zagrebu

Ivan Leko uzima Dinamu dva igrača: Maksimir napušta drugo najskuplje pojačanje u povijesti kluba?

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
28.06.2024.
u 15:21

Riječ je o braniču Bošku Šutalu (24) i veznjaku Marku Bulatu (22). Šutalo će potpisati petogodišnji ugovor i odmah se pridružiti belgijskom klubu, dok će Bulat otići na posudbu s opcijom otkupa, prema Romanu.

Standard Liege, na čijoj je klupi Ivan Leko, dovodi dvojicu igrača iz Dinama, prema navodima poznatog nogometnog insajdera Fabrizija Romana. Riječ je o braniču Bošku Šutalu (24) i veznjaku Marku Bulatu (22). Šutalo će potpisati petogodišnji ugovor i odmah se pridružiti belgijskom klubu, dok će Bulat otići na posudbu s opcijom otkupa, prema Romanu.

Podsjetimo, Boško Šutalo je hrvatski nogometaš rođen 2000. godine koji igra na poziciji braniča. Karijeru je započeo u Osijeku, gdje je prošao kroz omladinsku školu i debitirao za seniorsku momčad. Svojim igrama u Osijeku privukao je pažnju talijanskog prvoligaša Atalante, koja ga je dovela u siječnju 2020. godine.

Nakon vremena provedenog u Atalanti, Šutalo je u ljeto 2022. godine prešao u Dinamo Zagreb za iznos veći od četiri milijuna eura, čime je postao drugi najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba. U Dinamu se suočavao s problemima s ozljedama, što je utjecalo na njegovu minutažu i broj nastupa. Ukupno je za Dinamo odigrao 27 utakmica. Nastupao je za mlađe kategorije hrvatske reprezentacije, a za momčad U21 odigrao je 21 utakmicu.

Marko Bulat, rođen 2001. godine, igra na poziciji veznog igrača. Svoju karijeru započeo je u HNK Šibeniku, gdje je prošao kroz omladinsku školu i debitirao za seniorsku momčad. Njegove dobre igre u Šibeniku privukle su pažnju Dinama Zagreb, koji ga je doveo u veljači 2021. godine za 2.2 milijuna eura. Za Dinamo je odigrao 87 utakmica, postigavši osam pogodaka i ostvarivši sedam asistencija. Njegov ugovor s Dinamom traje do ljeta 2028. godine.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo su najbolji memovi o ovogodišnjem Euru: Ima ih puno o Hrvatskoj i Modriću

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL
1/41

Komentara 1

KA
kanđija
16:56 30.06.2024.

Ovaj transfer sa Bulatom je potpuni promašaj a o Šutalu koji odlazi besplatno spada u red većih gluposti. Ali naučiti ćemo se mi od nove dinamove ekipe svašta..koliko su si samo strpali u džep kada igrača daju besplatno.. pa Šutaloo kakav da je ali dati ga besplatno je teška krađa za vlastiti džep..zamislite samo da je to napravio Mamić...razapeli biste ga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije