LIGA PRVAKA Počinje 16. izdanje, a Milan počinje obranu naslova protiv Benfice

Ivan Rakitić najveća je prijetnja Valenciji

nog-ivan-txt.jpg
import
Autor
Ante Buškulić
17.09.2007.
u 18:03

Nogometaši Valencije stigli su jučer oko podneva u Njemačku. Podijelili su nekoliko autograma u zračnoj luci, odvezli su se do Gelsenkirchena, a putem ih je pratio  Ivan Rakitić.

Nakon blistave igre protiv Bayerna i dojmljiva pogotka Kahnu, hrvatski se reprezentativac smiješi s naslovnica njemačkog tiska, od njega navijači očekuju da slomi i uglednu Valenciju. I zaključi svoj veliki tjedan na otvaranju Lige prvaka. Pogodak Andori, pa Bayernu, na redu je i Valencia.
 
U gradu je ludilo, očekuje se da padnu Španjolci. Tim više što je to najvažnija utakmica jer Valencia i mi odlučivat ćemo o tome tko će, uz Chelsea, u drugi krug. Ozračje je u momčadi nakon boda iz Münchena odlično, a i ja se osjećam jako dobro. Spremno čekamo Ligu prvaka  govorio je Rakitić.

Bez trenera
Nahvalio je suigrača Pandera, čiji je pogodak za reprezentaciju Engleskoj proglašen klupskim potezom kolovoza, znajući da je njegov mat Kahnu favorit za rujan. No, pogodak Valenciji značio bi još više.
 
Pripremamo se za svaki mogući scenarij, svjesni važnosti dvoboja  rekao je Schalkeov pomoćni trener Oliver Reck, koji će voditi momčad jer Mirko Slomka mora odraditi kaznu. Pander kaže da je spreman, kao i Jones i Asamoah, a upitni su Kobiašvili i Bajramović. U španjolskom taboru ne skrivaju ambiciju za pobjedu. No, znaju kakva opasnost prijeti od Nijemaca, pogotovo od Rakitića.
 
Vidio sam koliko je to opasna momčad i kako dobre pojedince ima  rekao je trener Quique Sanchez Flores, a branič Raul Albiol je dodao: Šest je susreta pred nama, ali posebno je važno ostvarivati pozitivne rezultate u gostima. Spremni smo za pobjedu.

Emotivni Rui Costa
U obranu naslova europskog prvaka kreće Milan. Prvi je suparnik, na San Siru, Benfica. Početak sezone opet nije bio obećavajući, pet bodova u prva tri prvenstvena kola ne zadovoljavaju ambicije. Lani je bilo slično, ali je sezona spašena u Europi. Možda se Ancelotti opet odlučio za takvu taktiku.

Znam jedino to da će me preplaviti emocije kad istrčim. I da možemo iznenaditi  rekao je Rui Costa (35), koji se nakon velike karijere u Milanu vratio u Benficu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije