Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAT ĆE S TRIBINE

VIDEO Jandroković iz Njemačke za VL: Reprezentacija je postala simbol svih nas. Donio sam i vlastiti dres

Gordan Jandroković u Neuruppinu otvorio izložbu fotografija hrvatskih krajolika
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
14.06.2024.
u 18:37

"Volio bih da pobijedimo, ali realno, bio bih zadovoljan i neriješenim rezultatom jer to nam otvara čitav niz mogućnosti. Važno je ući u drugi krug. Teška nam je grupa", kazao nam je Gordan Jandroković

Hrvatska nogometna reprezentacija će natjecanje u grupnoj fazi Europskog prvenstva započeti utakmicom protiv Španjolske na berlinskom Olimpijskom stadionu. Susret s najjačim protivnikom u skupini je na rasporedu od 18 sati. Četiri dana poslije vatrene čeka utakmica protiv Albanije, a grupnu će fazu zatvoriti dvobojem s Italijom. U Neuruppin, gdje se nalazi kamp hrvatske reprezentacije, stigla je delegacija Hrvatske, a komentar je za Večernji list dao predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković.

"Ovo je središte u kojem se nalazi hrvatska nogometna reprezentacija. Ovdje je danas u organizaciji Hrvatske turističke zajednice otvorena izložba 'Doživjeti Hrvatsku'. Imao sam čast otvoriti tu izložbu u nazočnosti hrvatskih gostiju koji su ovdje i domaćih stanovnika Neuruppina. S nama je bio gradonačelnik, bilo je jako lijepo. Čini mi se da i stanovnici grada počinju navijati za Hrvatsku", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

VIDEO Jandroković stigao u Njemačku, otkrio tko je još s njim, ali i što očekuje od prve utakmice

"Nismo se još sreli ni sa kim od naših vatrenih, nadam se da hoćemo. Došli pred koji sat. Ovo je vrlo lijep grad. Vidjeli smo bazu i hotel u kojem je smještena reprezentacija. Sve je na vrlo visokoj razini. Zahvalio sam se domaćinima i gradonačelniku. Vjerujem da će vatreni odavde doći jako daleko", dodao je Jandroković.

Predsjednik Sabora je reprezentaciju pratio i na Svjetskom prvenstvu u Katru. "Treba biti realan i reći da je puno reprezentacija na ovome prvenstvu u dobrom i moćnom sastavu. Gledali smo Hrvatsku protiv Sjeverne Makedonije, a zatim protiv Portugala. Te utakmice su itekako ponovo povećale naša očekivanja. Mislim da jako dobro igraju i da je Dalić ponovo stvorio atmosferu koja daje razloga za optimizam. I da nije tako dobro kako se čini, mi bismo iz emotivnih razloga vjerovali da Hrvatska može ponovo do medalje i finala", rekao je o svojim očekivanjima od ovoga Eura.

"Hrvatska reprezentacija je daleko više od nogometne reprezentacije. Ona je postala simbol svih nas i povezuje nas bez obzira koje svjetonazora i političke opcije, a očito i iz bilo kojeg dijela svijeta da jesmo. Hrvati su identificirani s nogometnom reprezentacijom, slave njene uspjehe. Za naciju koja broji nešto više od četiri milijuna stanovnika ovaj kontinuitet već tri natjecanja za redom osvojiti medalju je nešto nevjerojatno. Prepoznali su to ljudi. Prepoznali su taj duh, Dalićevu karizmu i žrtvu svih ovih reprezentativaca koji su već u godinama, ali i dalje igraju kao da su u ranim dvadesetima. To ljudi vole. Drago mi je da možemo bodriti našu reprezentaciju i nadam se da će taj zanos trajati još puno godina", rekao je Jandroković.

"Imamo dresove i sve što nam treba da bismo pratili reprezentaciju i slavili reprezentaciju", kazao je pa dodao: "Ovdje smo došli na poziv Uefe kao što to uvijek i bude. Osigura se određen broj mjesta za države koje igraju te utakmice. Ovdje su samom potpredsjednici vlade Bačić i Butković. Tu je ministar turizma i sporta Glavina te državni tajnik Tušek."

"Volio bih da pobijedimo, ali realno, bio bih zadovoljan i neriješenim rezultatom jer to nam otvara čitav niz mogućnosti. Važno je ući u drugi krug. Teška nam je grupa. Talijani su europski prvaci. Španjolci su dobili Ligu nacija. Prolazak dalje bit će stvarno velik uspjeh, ali vjerujem u naše vatrene. Nadam se pobjedi", zaključio je Jandroković.

GALERIJA Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Gordan Jandroković u Neuruppinu otvorio izložbu fotografija hrvatskih krajolika
1/21

Komentara 2

LE
LEGENDA
22:55 14.06.2024.

Država Hrvatska je političarima samoposluga a reprezentacija besplatna promocija.

FR
freeshooter
19:21 14.06.2024.

..sve je lijepo rečeno... mi smo svjetska klasa, nogometna velesila, koja promiče svoju državu... i nisu Vatreni samo jedan bljesak, oni su kostanta svjetskog nogometa... a toliko smo dobro posloženi i uigrani, najjači roster Vatrenih, da sada možemo i idemo do kraja... i zato dajte, bez odgode, hitno izgradnja nacionalnog stadiona... Vatreni ponos nacije to zaslužuju, a istim će nas i svi drugačije gledati, biti ćemo u svemu u rangu najvećih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije