Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZOZEMCI PIŠU

Loše vijesti za vatrene! Europski velikan mogao bi se riješiti čak dvojice

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v AEK Athens
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/3
05.07.2024.
u 16:48

Ajax će vjerojatno pristupiti rezanju troškova, a na listi za prodaju je čak devet igrača koje je doveo bivši sportski direktor Sven Mislintat. Od toga su trojica Hrvati. Reprezentativci Josip Šutalo i Borna Sosa te bivši igrač St. Paulija Jakov Medić

Prošla je sezona bila iznimno teška za nizozemskog velikana Ajax. Domaću su sezonu nakon užasnog početka uspjeli primiriti i završiti na petome mjestu koje vodi u kvalifikacije za Europa ligu. Isto natjecanje igrali su i prošle sezone, ali skupinu završili na trećem mjestu s tri poraza te jednim remije i pobjedom protiv atenskog AEK-a. Nakon ispadanja u Konferencijsku ligu uz puno su muke prošli šesnaestinu finala protiv norveškog Bodo/Glimta, ali ispali u osmini finala protiv Aston Ville rezultatom 4:0. 

Time je klub iz Amsterdama zapao u poprilične probleme koji su se odrazili na odnose unutar kluba, s igračima, djelatnicima i navijačima, a popriličan je udarac primili su i u financijskome dijelu. Klub je zbog smanjenja prihoda prisiljen na ozbiljnije mjere štednje. Plaće će morati smanjiti za 30 posto u odnosu na prethodnu sezonu. Dakle sa 75 na 50 milijuna eura, a tek 40 posto od iznosa koji zaradi prodajom igrača moći će potrošiti, piše Telegraaf.

GALERIJA Zavirite u raskošnu kuću Luke Modrića u elitnom zadarskom naselju Kožino

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v AEK Athens
1/11

Smanjene troškova na plaće postići se prodajom više igrača, a na meti su oni igrači koje je doveo bivši sportski direktor Sven Mislintat. Čak devet od 12 nogometaša koji su u Amsterdam došli povodom njegovih dogovora mogli bi ga ovoga ljeta napustiti, a u tu skupinu ulaze i tri Hrvata. Josipu Šutalu, Borni Sosi i Jakovu Mediću budućnost bi tako mogla biti vrlo nesigurna.

Tri nogometaša su se velikom nizozemskom klubu pridružila prošloga ljeta. Od njih trojice se najviše naigrao Josip Šutalo koji je nastupio 32 puta. Ipak, tijekom sezone nizozemski klub nije bio osobito zadovoljan bivšim Dinamovim stoperom koji ih je stajao 20.5 milijuna eura. Sosa je došao iz Stuttgarta za osam milijuna era i zaigrao je 25 puta, no drugi dio sezone uglavnom je bio na klupi. Medić je bio najjeftiniji i najmanje je igrao. Iz St. Paulija došao je za tri milijuna eura i nastupio je tek devet puta.

Komentara 1

PA
Pametanumoruludih
02:52 07.07.2024.

A ko ce ih kupit? Nije niko lud. Ta tri igraca nisu ni za rekreativnu ligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije