VELIKI ULOZI U LP-u

Luka upitan, Mourinho na Bernabeuu traži Kloppov skalp

'Borussia Dortmund\'s Sebastian Kehl (L) challenges Real Madrid\'s Luka Modric during their Champions League Group D soccer match at BVB stadium in Dortmund October 24, 2012.             REUTERS/Lisi
'LISI NIESNER'
06.11.2012.
u 11:27

Portugalci protiv kijevskog Dinama kane nastaviti savršeni niz i već u četvrtom kolu izboriti osminu finala Lige prvaka

Real igra važnu utakmicu skupine Lige prvaka, želi li mirno spavati, kod kuće mora pobijediti njemačkog prvaka Borussiju iz Dortmunda. Pitanje je samo hoće li Luka Modrić dobiti priliku. Cristiano Ronaldo i društvo na Santiago Bernabeuu su nepobjedivi, posljednjih sedam susreta pred njihovom publikom nitko im nije uzeo skalp, a teško da će to večeras uspjeti i Borussiji. Uostalom, CR7 u prosjeku zabija gol i pol u Ligi prvaka (14 od 10), tako da je to već pola obavljena posla. Da je Real favorit jasno je i po lošoj formi Borussije kad ne igra kod kuće. Od sedam utakmica u svim natjecanjima koje su igrali u gostima, Nijemci su slavili samo u dvije.

Luka ili Essien

Iako je Mourinho na sva usta hvalio Modrića nakon gola Zaragozi, kako se u momčad vraća Xabi Alonso koji je za vikend odradio kaznu u prvenstvu, neizvjesno je tko će s njim u paru biti.

– Odličan je Luka, ali još mu treba vremena da se prilagodi – kaže Mourinho koji još dvoji hoće li igrati Luka ili Essien.

Treneru žutih Jürgenu Kloppu naš igrač Ivan Perišić, prema najavama, neće biti prvi izbor.

– Ako Real namiriše krv, bit ćemo gotovi! – kaže Klopp, u čijoj je momčadi upitan i kapetan Sebastian Kehl koji je za vikend slomio nos. Dvostruki prvaci Njemačke imat će u momčadi Reala i vlastitog – navijača.

– Kao Nijemac, volio bih da dečki iz Dortmunda odu dalje. Bio bih sretan – kaže Sami Khedira. U njihovoj skupini za treće mjesto bore se u Manchesteru Ajax i City.

Nastupu u Ligi prvaka nadaju se i Ognjen Vukojević i Niko Kranjčar, čiji Dinamo u Kijevu dočekuje Porto. Momčad Olega Blohina igrat će vrlo vjerojatno po kiši na nula stupnjeva, a Porto će jurišati po pobjedu kojom bi osigurao ulazak u drugi krug. Zanimljivo, na istom stadionu protiv istih suparnika Vukojević je igrao točno prije četiri godine, kada su izgubili...

Strahonja jedini siguran

Uza Zagrepčane u Parizu, jedini Hrvat koji će sigurno istrčati večeras bit će sudac Mario Strahonja koji dijeli pravdu u Pireju na susretu između Olympiacosa i Montpelliera. Radi se o sucu koji je u povijest ušao kao prvi koji je zbog bakljade prekinuo utakmicu HNL-a.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
karambita
12:26 06.11.2012.

istina je da je Borusija od sedam utakmica pobjedila samo dvije, ali to nije bitno...pogledaj kako Borusija igra ove godine,,,Mancester Siti je srecno izvukao remi....Borusija igra dobro i nadahnuto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije