TENIS

Majoli u četvrtfinalu, Kurnjikova ispala

03.05.2002.
u 00:00

* Ivina današnja suparnica bit će 17-godišnja Ruskinja Vjera Zvonarjeva, koja je prije toga eliminirala Slovenku Katarinu Srebotnik

BOL - Iva Majoli konačno je spojila dvije pobjede zaredom u Bolu. U uzbudljivom i do kraja neizvjesnom susretu osmine finala, pred potpuno ispunjenim gledalištem, pobijedila je Jelenu Kostanić sa 2:6, 6:4, 7:6 (4) i ušla u četvrtfinale. Obje su igračice imale razdoblja dobre, čak i vrlo kvalitetne igre, a na kraju je ipak presudilo veće Ivino iskustvo i njezina vidljiva odlučnost da u Bolu konačno nešto napravi.

Kostanićevoj je pripalo otvaranje, u četvrtom je gemu iskoristila četvrtu break loptu i povela sa 3:1. Uspjelo joj je oduzeti servis suparnici i u osmom gemu, pa je to bilo dovoljno za 6:2 u prvom setu.

U nastavku je susreta Majoli ipak zaigrala mnogo angažiranije, vidljivo se bolje kretala i postala preciznija. Kostanićeva je s druge strane imala više problema da bi zadržala usredotoćenost u igri. Slično kao Jelena u prvom setu, Iva je povela sa 5:2, potom je ipak jednom izgubila servis, ali je preostalu prednost zadržala i dobila set sa 6:4.

U trećem setu Majolijeva je povela sa 5:4 i servirala za meč, ali je učinila dvije dvostruke pogreške (ukupno sedam) i dozvolila Jeleni da izjednači na 5:5. Pobjednica je dobivena nakon pripetavanja, u kojem je Iva pokazala više mirnoće u igri i dobila 13. gem sa 7:4.

- Mnogi su očekivali da će Jelena pobijediti jer me dobila i prije tri godine, ali ja se nisam slagala s tim. Jelena je dobro počela susret, Na kraju se i meni skratila ruka, bilo je gusto, ali ostala sam agresivna i dobila susret - kazala je nakon meča Majoli.

Jelena Kostanić bila je mišljenja da meč i nije bio posebno kvalitetan:

- Puno sam griješila, malo me muči i istegnuće mišića. Nisam odigrala kako znam, jer protiv Ive nisam mogla igrati kao protiv neke druge tenisačice - rekla je.

Da ne bude problema na tribinama pobrinuo se i sveprisutni Bager, koji je prije početka susreta ovako savjetovao gledatelje:

- Nije lako odlučiti se za koju ću navijati, obje su mi drage. Pljeskat ću zato dobrom poenu, a pobjednica će dobiti cvijeće! - naglasio je Tonči Kukoč, pokazavši buket koji je pripremio boljoj u hrvatskom derbiju.

Suparnica Ivi Majoli u današnjem četvrtfinalu bit će 17-godišnja Ruskinja Vjera Zvonarjeva, koja je još dan prije pobijedila Slovenku Katarinu Srebotnik, osmu nositeljicu. O Zvonarjevoj je Iva rekla:

- Jedna je od mladih djevojaka koje dolaze. Ako ju uspijem stisnuti na vrijeme, imat ću izgleda. Ove godine želim otići do kraja.

Od Bola se, međutim, već oprostila najveća zvijezda ovogodišnjeg turnira Ana Kurnjikova. Nju je u drugom kolu pobijedila Slovenka Tina Pisnik sa 6:7 (1), 6:3, 6:3. Ani nije pomogla niti gotovo nogometna atmosfera na tribinama, niti povici na ruskom "davaj!", "davaj!". Nakon što je dobila prvi set u tie-breaku dobivši šest poena zaredom (Pisnik prije toga nije iskoristila četiri set lopte), na početku drugog seta izgubila je 12 poena zaredom. Pisnik je povela sa 4:0 i stekla dovoljno samopouzdanja za eliminaciju Kurnjikove. Slovenka je samo vraćala loptu, a sve ostalo protiv sebe napravila je sama Kurnjikova.

- Kurnjikova je dobra igračica, ima duge fletove, solidna je na mreži, ali neće joj biti lako vratiti se u Top 20. Ja se nadam da ponovno mogu osvojiti Bol, iako sam svjesna da će svaki sljedeći meč biti sve teži i teži - kazala je Tina Pisnik, pobjednica bolskog turnira 2000 godine.

A. Filić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije