Pogled

Mourinho voli kada nije favorit, tada je najbolji

'Barcelona\'s Argentinian forward Lionel Messi (C)  fights for the ball with Inter Milan\'s Dutch midfielder Wesley Sneijder (2ndR) during the UEFA Champions League first leg semifinal Inter Milan vs
'FILIPPO MONTEFORTE'
21.04.2010.
u 08:30

Barcelona će se na Nou Campu morati čuvati opasne kontre Talijana, a Inter će u finale samo ako zabije gol, tvrdi Stanić.

Desetak sati prije sudara na San Siru Mario Stanić je, iako nevoljko, ipak ponudio prognozu:

– Prije nekoliko godina, večer uoči sudara Chelseaja i Barcelone, bio sam s Mourinhom. Rekao mi je da će napasti Barcu i proći. Bude li Inter uspio napasti Katalonce, neće biti bez izgleda.

Mourinho je kopirao stari recept. Bio je agresivan i ofenzivan i stigao je za sve nas ipak do senzacije:

– Da, odlučio se na taj rizik i pogodio. Iako je Barca nedvojbeno najbolja svjetska momčad, znala je i ove sezone slabije reagirati na agresiju suparnika – rekao je Stanić.

Objasnio je što se dogodilo jučer u Milanu.

– Presing i čvrsta duel igra na kraju su presudili. Vidjeli ste da je Messi rijetko bio sam s loptom. Mourinho je dobro vidio gdje je Wenger griješio prije dva tjedna. No, nije samo Messi Barca, njihov motor Xavi bio je potpuno isključen, Zanneti, Muttu i Cambaisso dobili su bitku na sredini. A Barca se samo tamo i može nadjačati.

Prgavi Portugalac je uz Capella najbolji svjetski taktičar.

– Tu nema dvojbe, on je perfekcionist u proučavanju i pripremi utakmice. Guardiola jest sjajan, ali koliko god bio uspješan, taktički nije dorastao Joseu. Vidjelo se da u utakmici nije pronašao rješenje da se Barca vrati u igru.

Stanić je dometnuo i ovo:

– I kad zna da nema bolju momčad i bolje igrače, Mourinho će ih uvjeriti da ništa nije nemoguće. Jednostavno ima taj karakter pobjednika, to je pokazao s malim momčadima. I zbog toga ga najviše cijenim.

Je li Barcu poremetilo to što je putovala dva dana?

– Ne vjerujem, to bi bio izgovor. Jednostavno, dogodila im se večer u kojoj nisu bili u top-formi, a suparnik jest.

Tko će igrati u finalu?

– Ne volim prognozirati, ne kladim se. Samo znam da Inter neće vidjeti Madrid ako ne zabije gol u Barceloni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije