I dalje neće preko 2 metra

Najniži Blankin prosjek visina u posljednjih šest godina

'Blanka Vlasic jumps in the women\'s high jump at the Adidas Grand Prix on Randall\'s Island June 11, 2011 in New York. Vlasic finished in second place. AFP PHOTO/DON EMMERT'
'DON EMMERT'
13.06.2011.
u 08:27

Zabrinjava prosjek skokova od 194 centimetra, tako mali prosjek trenutačno najbolja svjetska visašica imala je davno, još na početku karijere

Četiri nastupa, tri pobjede i jedno drugo mjesto, vodeća u disciplini visa u Dijamantnoj ligi i vodeći rezultat u svijetu. Sve su to statistički podaci Blanke Vlašić na početku sezone. Statistički, sve je u redu, ali zabrinjava prosjek od 1,94 metra.

Da nije bilo nevremena u New Yorku i skoka samo preko 1,90 metara, prosjek bi bio mrvicu bolji. Tako mali prosjek imala je na početku profesionalne karijere, početkom 2000. godine. Posljednji put je više od četiri nastupa sa  skokovima manjim do dva metra imala prije pet godina. No, tada su skokovi bili između 1,94 i 1,97 metara, a sada je na početku sezone 1,97 metara njezin najviši skok.  

– Objašnjenje je jednostavno. Ove godine sezona na otvorenom je jako duga i ne bi bilo dobro da je Blanka odmah u vrhunskoj formi kada je SP tek početkom rujna. Možda su Blankini navijači nestrpljivi, ali sve će doći na svoje – rekao je Joško Vlašić, njezin otac i trener. Možda skok preko dva metra dočekamo baš na splitskoj rivi 24. lipnja.

Komentara 3

VL
vladek
08:59 13.06.2011.

Ja bi rekao,gotovo je.

Avatar Bonny
Bonny
09:09 13.06.2011.

Vrijeme za penziju

JA
JackRussell
09:11 13.06.2011.

Ona je s prosjekom od 194cm i dalje uvjerljivo najbolja visašica na svijetu, mislim da to sve govori o kakvom se sportu radi, a pogotovo konkurenciji. I onda se usudi smiješni skok u vis stavljati u istu kategoriju kao skijanje....svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije