DANAS NA RASPOREDU

Nastavlja se utrka za naslov: Rijeka čeka Lokomotivu, Hajduk protiv otpisane momčadi

Na Poljudu sraz Hajduka i Slaven Belupa u 22. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/7
17.02.2024.
u 10:56

Današnji program posebno je zanimljiv jer se Rijeka, Hajduk i Dinamo bore za naslov. Rijeka je vodeća s 47 bodova, Hajduk ima 45, a Dinamo 41 i utakmicu manje.

Nogometaši Rudeša i Hajduka danas (17.10 sati) u Kranjčevićevoj će ulici odmjeriti snage u 23. kolu Supersport HNL lige. S posebnim će motivom Splićani sigurno ući u ovu utakmicu. O stanju u momčadi pričao je Mislav Karoglan, trener Hajduka.

- Nikola Kalinić je out, ima lakšu ozljedu, Lovre Kalinić je isto out, dobio je udarac. Diallo dolazi danas tijekom popodneva u Split, ali ne konkurira. Livaja je u treningu, a Čuić konkurira za sastav. Žaper se polako vraća nakon gripe. Vjerujem da će i igrači s klupe dati obol. Za razliku od Osijeka protiv Belupa je impuls s klupe bio dobar - rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Mislav Karoglan, a zatim se dotakao Rudeša.

- Utakmica kao svaka druga, bitna. Rudeš igra najbolje protiv velikih momčadi, nema što izgubiti. Moramo biti pravi i ući u niz pobjeda. Rudeš je u negativnom nizu, sigurno da to boli trenera. Nama je jedini cilj pobijediti, potvrditi bodove od utakmice s Belupom.

Jeste li spremni na bunker Rudeša?

- Ne znam točno kako će oni pripremiti utakmicu. Očekujemo discipliniranog protivnika. Igraš protiv Hajduka, to je sasvim normalno. Moramo biti spremni na sve, momci moraju biti maksimalno motivirani. Ovo je ozbiljna liga.

Rudeš još nije postigao gol u proljetnom dijelu prvenstva.

- Najteže su takve utakmice u kontekstu trenera. Međutim, ja se ne plašim ničega kad smo pravi. Onda smo dovoljno jaki. Ovo je još jedan put poruka igračima da moraju biti budni. Mislim da nas je dovoljno toga opeklo i da ćemo biti motivirani. Ključno je da se brzo priviknemo na uvjete i teren. Naravno da ništa nije lako u životu, oni su prvoligaški klub, imali su dobrih utakmica kao i protiv Dinama. Međutim, mi smo Hajduk i pretendiramo za titulu pa se tako moramo i postaviti - kazao je trener Hajduka.

Kako komentirate smjenu Roberta Jarnija?

- Žao mi je ga je kao čovjeka i kolege što je tako ispalo. Bitno je da jednom zauvijek bude isti kriterij za sve. Ako si tako postavio kriterije, neka budu uvijek isti za sve - zaključio je Mislav Karoglan.

Prije toga na teren na Rujevici istrčat će Rijeka i Lokomotiva (15 h). Obje utakmice možete pratiti na Max Sportu. Današnji program posebno je zanimljiv jer se Rijeka, Hajduk i Dinamo bore za naslov. Rijeka je vodeća s 47 bodova, Hajduk ima 45, a Dinamo 41 i utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije