RUŽNA PAČAD Brojne nogometne zvijezde nisu se našle na popisima igrača koji će nastupiti na SP-u

(Ne)opravdani izostanci iz Njemačke

sp_izostanci.jpg
import
16.05.2006.
u 17:28

LCD ili plazma monitor? Do ponedjeljka bila je to dvojba većeg dijela nogometnog puka koji neće putovati u Njemačku, a od prekjučer tu dvojbu imaju i neke nogometne zvijezde koje neće biti u svojim nacionalnim sastavima. Ozljede, neuklapanje u izborničku viziju i osobna odbojnost najčešći su razlozi zbog kojih su neki od velikih igrača dobili etiketu ružnog pačeta i propustit će igranje na najvećoj svjetskoj smotri, koja je ujedno i veliki izlog.

U Hrvatskoj se prašina digla zbog nepozivanja drugog strijelca lige Eduarda da Silve. Zlatko Kranjčar je zbog toga pribijen na križ, a zakažu li hrvatski napadači u Njemačkoj, u zemlji od 4,5 milijuna izbornika Cico neće biti najpoželjnija osoba. Međutim, u svjetskim okvirima Eduardo je sitna riba, iako je svakoj državi njegov igrač najvažniji, jer izbornik Argentine Jose Pekerman izostavio je Javiera Zanettija i Martina Demichelisa, a u španjolskoj momčadi nema Fernanda Morientesa i Rubena Baraje. Francuski izbornik Raymond Domenech odrekao se usluga Roberta Piresa i Ludovica Giulyja, dok je Marco Van Basten izazvao gnjev u Nizozemskoj zbog izostavljanja prvog strijelca tamošnje lige Klaasa Jana Huntelaara, napadača Bayerna Roya Makaaya i veznjaka Middlesbrougha Georga Boatenga. Među tri talijanska vratara nije bilo mjesta za Francesca Tolda, na vratima Poljske neće biti Jerzyja Dudeka, a njemački izbornik Jürgen Klinsmann otpisao je Kevina Kuranyja.

Donedavno stalni članovi izabrane vrste Švicarske braća Yakin također će SP gledati kao navijači. Bez većih teškoća reprezentaciju je sastavio samo Brazilac Alberto Parreira, dok su svi ostali imali neke dvojbe, jer konkurencija je velika, a samo su 23 mjesta.


Ozlijeđeni, a ipak na popisu

Iz kategorije zvijezda zbog ozljeda će Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj propustiti Christian Vieri (Italija), Jorge Andrade (Portugal), Roque Junior (Brazil), dok su Wayne Rooney (Engleska), Francescco Totti (Italija), Sebastian Deisler (Njemačka), Andrij Ševčenko i Aleksandar Šovkovski (obojica iz Ukrajine), iako ozlijeđeni, pozvani u reprezentacije, ali je upitno hoće li i igrati. (vbr)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije