plivanje

Nova dva svjetska rekorda u Stockholmu

Peter Marshall
AFP
11.11.2009.
u 21:10

Na natjecanju Svjetskog kupa u Stockholmu Kineskinja Liu Zige oborila je rekord na 200 metara, leptir, a Amerikanac Marshall na 50 leđno.

Kineska plivačica Liu Zige nova je svjetska rekorderka na 200 metara leptirovim načinom. S novim najboljim svjetskim vremenom slavila je na natjecanju Svjetskog kupa u Stockholmu, koje se održava u kratkim bazenima.

Liu je dionicu otplivala za 2:02.50. Japanku Yuko Nakanishi, koja je dosad najbolje vrijeme (2:03.12) postigla u Tokiju u veljači 2008. godine, nadmašila je za 62 stotinke.

Amerikanac Peter Marshall poboljšao je pak vlastito, četiri tjedna staro najbolje svjetsko vrijeme na 50 leđno. Vrijeme novoga svjetskog rekorda iznosi 22.73.

Sedamnaestoga prošlog mjeseca u južnoafričkom Durbanu plivao je dvije stotinke sekunde sporije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije