JAVNO PROGOVORILA

Vlastiti sunarodnjaci joj prijete smrću! Olimpijka postala žrtva maltretiranja i napada

Athletics Internationals - Diamond League - Meeting Herculis
Foto: Danilo Vigo / ipa-agency.net
1/4
24.08.2024.
u 13:07

Tjednima me maltretiraju putem interneta, a kada se o tome priča, ja sam lažljivica. Iskreno sam mislila da smo prošli rasizam na Jamajci, posebno kao nacija koja je puna crnaca

Jamajčanska sprinterica Junelle Bromfield (26) progovorila je o zlostavljanju koje je pretrpjela tijekom nedavnih Olimpijskih Igara u Parizu zbog svoje veze s olimpijskim pobjednikom na 100 metara Amerikancem Noahom Lylesom (27). Osvajačicu olimpijske medalje iz Tokija u utrci štafet 4x400 metara uznemiravli su na društvenim mrežama nazivajući je "prodanom" jer izlazi s američkim sprinterom, čak su joj i prijetili smrću.

"Tjednima me maltretiraju putem interneta, a kada se o tome priča, ja sam lažljivica," kazala je 26-godišnja Bromfield, koja je u vezi s Lylesom posljednje dvije godine. "Iskreno sam mislila da smo prošli rasizam na Jamajci, posebno kao nacija koja je puna crnaca," dodala je na društvenim mrežama.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Athletics Internationals - Diamond League - Meeting Herculis
1/12

Bromfield u Parizu nije uspjela napredovati dalje od polufinala utrke na 400 metara, no bila je dio jamajčanske štafete 4x400m koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu 2022. i broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

 

Novi olimpijski pobjednik na 100 metara stao je u njezinu obranu poručivši kako je još impresivnije od njezinih sportskih postignuća kako se nosila s čistim nepoštovanjem i mržnjom prema njoj iz vlastite zemlje. "Ovu su ženu napali ljudi koji je nikada nisu upoznali, čuli njezino ime, nikad vidjeli njezin osmijeh ili čuli u što ona vjeruje," napisao je.

VIDEO Barbara Matić osvojla prvo hrvatsko svjetsko zlato u džudu

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
16:09 24.08.2024.

Dotičnica je iste rase kao i njen odabranik. I čemu onda spominjanje nekog rasizma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije