Olimpijske Igre

Pariz je 'pod ključem', svugdje je policija, otkriveni i špijuni koji su htjeli do akreditacija

Paris 2024 Olympics Preview
Foto: ABDUL SABOOR/REUTERS
1/4
22.07.2024.
u 16:39

Olimpijske igre počinju ovog petka, a traju do 11. kolovoza. Hrvatska će u Pariz sa 73 uzdanice, 58 sportaša i 15 sportašica iz 15 sportova

Olimpijske igre u Parizu počinju ovog petka, a u Francuskoj se lagano spremaju za vrhunac. Naime, situacija u svijetu nije bajna, pored svega što se događa oko Rusije, Ukrajine, Izraela, Palestine pa i SAD-a, oni moraju brinuti o sportašima, ali i posjetiteljima. Francuzi moraju imati savršene uvjete za gotovo 11.000 natjecatelja, a osim toga moraju se pobrinuti i za njihovu sigurnost za vrijeme trajanja Igara. 

Prema pisanju španjolske Marce, Pariz je zbog toga zapravo 'pod ključem' i čak 45 tisuća policajaca patrolira i osigurava Olimpijske igre. Osim toga, Francuskoj su pomogle i druge države, tako je recimo Španjolska poslala 171 policajca, kao i nekoliko specijalaca.

S obzirom na sve to, misli se na svaki detalj pa će po gradu biti postavljene posebne barijere iza kojih će može ući samo oni koji posjeduju ulaznice i akreditacije ii oni koji tamo žive. 

Francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin istaknuo je da je provjereno gotovo milijun ljudi, a mnogima je obijena akreditacija.
- Odbili smo ih zbog sumnje da su agenti stranih država - špijuni ili doušnici koji su planirali naškoditi Olimpijskim igrama. Većina ih je iz Rusije i Bjelorusije - objasnio je.

Paris 2024 Olympics Preview
1/11

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je pak da je sve spremno za Igre.
- Spremni smo i bit ćemo spremni sve vrijeme tijekom trajanja Igara.

Podsjetimo, Hrvatska će na Olimpijske igre u Pariz sa 73 uzdanice, 58 sportaša i 15 sportašica iz 15 sportova, a ukupno hrvatsko izaslanstvo brojat će 157 osoba

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije