RUPE NA GOLU Nakon poraza od Kolumbije mediji našli krivce

Poljska: Vratari glavna meta sprdnje

sp-poljaci-xtt.jpg
import
31.05.2006.
u 18:34

Sljedeći suparnik hrvatske reprezentacije u pripremama za SP, Poljska, nije se proslavio u prijateljskom ogledu s Kolumbijom (1:2) pred svojom publikom u Chorzowu. Dan poslije utakmice poljski mediji bave se manje analizom utakmice, a više formom vratara i postavljaju pitanje je li izbornik Pawel Janas pogriješio što u izabranu vrstu nije pozvao Jerzyja Dudeka i Tomasza Frankowskog. Njihova mjesta zauzeli su prvi vratar Artur Boruc, kojeg je Janas proglasio glavnim krivcem za prvi gol, i Tomasz Kuszczak, koji ga je zamijenio na poluvremenu i čiji je primljeni gol idealan za “Play of the Day” na CNN-u.

“Pogodak koji je Kuszczak primio jedan je od najljepših u poljskoj nogometnoj povijesti”, piše posprdno poljski dnevnik “Gazeta Wyborcza”.

Kuszczaku je gol zabio kolumbijski vratar Luis Martinez iz svog šesnaesterca. Nakon toga slijedil i su zvižduci na račun izbornika i skandiranje Dudeku. Da stvar za Kuszczaka bude gora, onoga trenutka kad je saznao da putuje na prvenstvo u Njemačku krenuo je u kampanju tvrdeći da bi baš on trebao biti prvi vratar reprezentacije jer je ove sezone dobro branio.

“West Bromwich, za koji brani, ispao je u drugu ligu, a ako to nije bila loša preporuka, onda ne znamo što bi trebalo biti”, zaključuju na portalu sports.pl.


Poljaci čitaju Večernji list

Dobar glas daleko se čuje, a lošiji još dalje, kaže poslovica, pa se tako priča o nepotizmu u hrvatskoj reprezentaciji i u momčadi SiCG pročula sve do Poljske. Utjecajni dnevnik “Rzeczpospolita” citira “Večernji list” u tekstu “Nepotizam u Hrvatskoj i SiCG”. (vbr)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije