Prije i tijekom utakmice priveden 31 hrvatski navijač

13.10.2007.
u 22:53

ZAGREB - Policija je, prije i tijekom sinoćnje nogometne utakmice između Hrvatske i Izraela, uhitila 31 hrvatskog navijača uglavnom zbog pijanstva i tučnjava na zagrebačkim ulicama, no niti jedan incident nije zabilježen s navijačima gostujuće momčadi.

Većina navijača uhićena je zbog međusobnih tučnjava u kojima je bilo i četvero lakše ozlijeđenih - tri navijača i jedan slučajni prolaznik, izvijestila je jutros zagrebačka policija.

Devet navijača preventivno je privedeno zbog alkoholiziranosti, a u osam slučajeva policija je, kako kažu, bila prisiljena upotrijebiti silu.

Inače, na stadionu je bilo oko 34 tisuće gledatelja i sama je utakmica prošla bez većih problema.

Najveći obračun hrvatskih navijača dogodio se na terasi jednog kafića oko 17,30 sati na križanju Kraljevićeve i Crnčićeve ulice. Tada je uhićeno čak devet osoba, a jedan je 28-godišnjak u tučnjavi pogođen stolicom u glavu. S još dvojicom lakše ozlijeđenih prevezen je u KBC Zagreb, kažu u policiji.

Nekoliko je navijača uhićeno i zbog odbijanja policijske zapovijedi ili vrijeđanja policajaca, a jučer u jutarnjim satima kod stadiona je priveden i 53-godišnjak zbog ilegalne prodaje ulaznica.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije