Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'UBIJTE IH SVE'

Procurio plan terorista, htjeli su uništiti nogometni Euro! Nijemci: Uhitili smo ISIL-ovce, sve su priznali

GER, 1. FBL, FC Bayern Muenchen vs Borussia Dortmund
Foto: EXPA/ Eibner/ Weber
1/2
12.04.2024.
u 21:13

Bili su naoružani noževima i molotovljevim koktelima. Nijemci su kasnije od njih doznali da se spremaju teroristički napadi ovog ljeta

Nevjerojatno je što ovih dana izlazi na društvenim mrežama i u bespućima internetskih prostranstava, a tiče se sigurnosti na sportskim, ponajprije nogometnim terenima. Zloglasna teroristička skupina Islamska država (ISIL) najprije je Europu "zamrznula" prijetnjama da će izvršiti terorističke napade na nekim utakmicama Lige prvaka koje su se prošli tjedan igrale u Madridu, Parizu i Londonu. To im nije pošlo za rukom, a sada se šire nove fotografije i video-zapisi koji upućuju na to da će ISIL-ovci napasti na Europskom prvenstvu koje se ovoga ljeta igra u Njemačkoj.

Njemačka policija već sada, dva mjeseca uoči Eura ima pune ruke posla, a Bild je pisao o akciji koja se dogodila u Düsseldorfu. Tamo su uhićena četvorica muškaraca koja su htjela izvršiti teroristički napad. Bili su naoružani noževima i molotovljevim koktelima. Nijemci su kasnije od njih doznali da se spremaju teroristički napadi ovog ljeta.

- Uhitili smo skupinu mladića od kakvih 15-16 godina, kada smo vidjeli što planiraju i ušli u njihove grupne poruke na pametnim telefonima, bili smo zaprepašteni. Priznali su nam da se ovoga ljeta planiraju napadi na njemačke gradove na Euru - prepričava Bildu izvor iz njemačke policije.

Njemačka ovog ljeta planira maksimalno postrožiti sigurnosne protokole, a veliko je upozorenje bio prošli tjedan kada se u gradovima gdje se igrala Liga prvaka moglo vidjeti mnoštvo policajaca, policijskih pasa i raznih anti-terorističkih skupina. 

Foto: Screenshot: X.com

Društvenim mrežama prošlog je tjedna kružio plakat na kojem su stajala imena stadiona na kojim se igrala Liga prvaka, a pisalo je: Ubijte ih sve. Sada se društvenim mrežama širi novi plakat na kojem iz naoružanog vojnika i eksploziv stoji natopis: Posljednji poziv prije izlaza, dobrodošli u Europu.

No, četvero mladića uhićeno je u Düsseldorfu, što je njemačku policiju nagnalo u stanje pune pripravnosti za Euro. Mediji bliski ISIL-u zatrpani su pozivima za njihove ekstremiste da budu "efikasni kada to bude najpotrebnije". Nagađa se da bi terorističke aktivnosti mogle podrazumjevati i napad dronovima.

 

Ključne riječi

Komentara 12

TR
tratincica68
21:21 12.04.2024.

Prvo ih zatvori na 50 god.a onda kad osluze poslat odakle su dosli.jer ako ih potiras odmah su aktivni.onako ka dida boli ga neka stvar za sve.

Avatar hadezeovci za Milorada
hadezeovci za Milorada
21:50 12.04.2024.

Znamo li možda kojom su rutom navedeni ušli u Europu?

IZ
izrazlica
21:58 12.04.2024.

na zapadu je najpopularnije ime za novorođeno muško dijete muhamed .. jedina stvar koja može preokrenuti trend je upravo teroristički napad a i to bi pomoglo samo onim zemljama koje još nisu zatrpane sa inžinjerima i doktorima .. za zapadzapad više nema nade, bolje im je da odmah pređu na islam i proglase kalifat a mi na istoku trebamo proglasiti europsku katoličku uniju od finske do hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije