ZOI VANCOUVER

Prognozeri sa svih strana Kostelića vide s novom medaljom

Vancouver Hrvatska
VL
11.02.2010.
u 07:42

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim nisu u selu, već u apartmanu smještenom 300 metara od ciljne ravnine, a hrvatska je delegacija sve brojnija.

Prema William Hillu i Bwinu Nijemci će pokupiti najviše medalja na ZOI u Vancouveru, domaćini su favoriti u hokeju, a Kostelić će do odličja ili dva i prema mišljenju kladionica i stručnjaka iz stranih medija.

– Logično je da me svrstavaju među favorite jer vidjeli su moj siječanj, mislim na pobjede u Wengenu i Kitzbühelu – kazao je Ivica.

Našeg su skijaša uvrstili među 10 sportaša izvan SAD-a na koje treba obratiti posebnu pozornost. Našao se tako u društvu najplaćenijeg igrača NHL-a, Rusa Aleksandra Ovječkina, zatim kanadskog hokejaša Sidneyja Crosbyja, inače najmlađeg kapetana prvaka u 116-godišnjoj povijesti NHL-a te drugih karlingaša, umjetničkih klizača, biatlonaca...

"Janica je otvorila salon za uljepšavanje i prepustila bratu da nastavi obiteljsku tradiciju na Igrama", piše Miami Herald.

BBC-ov ekspert Alain Baxter, koji je u Salt Lake Cityju postao prvi Britanac s medaljom u alpskom skijanju, tvrdi da će se medalje u tehničkim disciplinama dijeliti između Lizerouxa, Herbsta, Prangera i – Ivice.

– Vremenska je prognoza loša pa je moguće da to bude i jedini službeni trening spusta – kazao je direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

U olimpijskom selu u Vancouveru svečano je podignuta hrvatska zastava, a delegaciju su predstavljali bobisti, skijaši-trkači, biatlonci i alpinac Ivan Ratkić. Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim nisu u selu, smješteni su u apartmanu blizu staze (300 metara od cilja) koji je pedantni direktor Pavlek rezervirao još prije dvije godine.

Put Vancouvera danas putuju predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop koji su potpisali još jedan unosan sponzorski ugovor. Sljedećih godinu dana naši će sportaši imati pravo na usluge Sunce osiguranja (dijagnostika, putna osiguranja) u vrijednosti od milijun kuna.

– Kada bismo ponovili Torino i osvojili dvije medalje, bili bismo presretni. Istina, nema više Janice, no i jedan čovjek može osvojiti dvije medalje. I Natko Zrnčić Dim može do onoga što želimo, a nemojte otpisati ni Anu Jelušić – kaže Mateša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije