VELIKA NATJECANJA

Raspored hrvatskih nastupa na Olimpijskim igrama. Čeka nas uzbudljiv sportski dan

Rowing - Men's Double Sculls Heats
Foto: YARA NARDI/REUTERS
1/5
01.08.2024.
u 09:06

Jedan od najvećih događaja dana je svakako i meč Donne Vekić protiv Anne Karoline Schmiedlove u polufinalu teniskog turnira. Na rasporedu je trebao biti od 20.30, ali termini su klizni obzirom da se prethodni mečevi često odulje

Novi, šesti po redu dan Olimpijskih igara u Parizu donosi nam pregršt dobrih sportskih događanja i nekoliko osobito zanimljivih priredbi. Čak se troje hrvatskih jedriličara natječe u četvrtak. Filip Jurišić će u klasi laser započeti svoj nastup prvim i drugim plovom. Elena Vorobeva će isto tako krenuti u natjecanje u klasi laser radial, a Palma Čargo u Windsurfingu nastavlja od 12. do 16. plova.

Povrh toga, braća Fantela u klasi 49er plove za medalje od 14.45. Od 10 sati gledamo polufinale skifa u kojem Damir Martin lovi novi olimpijski uspjeh, a 40 minuta kasnije će se u B-finalu dvojca na pariće natjecati braća Lončarić. Nastavljaju se i turniri u džudu, a ovoga puta u kategoriji do 100 kilograma imamo svog predstavnika Zlatka Kumrića.

GALERIJA Barbara Matić osvojila zlatnu medalju u judu na Olimpijskim igrama

Rowing - Men's Double Sculls Heats
1/52

Naš predstavnik u plivanju, Jere Hribar natječe se u utrci na 50 metara slobodno od 11.30, a ako se plasira u polufinale ono je na rasporedu od 20.45. Jedan od najvećih događaja dana je svakako i meč Donne Vekić protiv Anne Karoline Schmiedlove u polufinalu teniskog turnira. Na rasporedu je trebao biti od 20.30, ali termini su klizni obzirom da se prethodni mečevi često odulje. U 19.30 hrvaski vaterpolisti igraju treću utakmicu skupine A i favoriti su protiv Rumunjske.

–:-- → JEDRENJE (laser, plovovi 1 i 2) - Filip Jurišić
–:-- → JEDRENJE (laser radial, plovovi 1 i 2) - Elena Vorobeva
–:-- → JEDRENJE (windsurfing, plovovi 12-16) - Palma Čargo
10.00 → VESLANJE (skif, polufinale) - Damir Martin
10.00 → JUDO (do 100 kg): Zlatko Kumrić (od kvalifikacija do finala)
10.40 → VESLANJE (dvojac na pariće, B-finale) - braća Lončarić
11.30 → PLIVANJE (50m slobodno, kvalifikacije) - Jere Hribar
14.45 → JEDRENJE (49er, plov za medalje) - braća Fantela
19.30 → VATERPOLO (skupina A, 3. kolo): Rumunjska - Hrvatska
20.45 → PLIVANJE (50m slobodno, polufinale) - Jere Hribar (ako se plasira)
21.00 → TENIS (polufinale): Donna Vekić - Anna Karolina Schmiedlova (2. meč na centralnom nakon 19h)

VIDEO Dražen Brajdić o nastupu transrodnih boksačica na OI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije