Novo priznanje velikanu

Ratku Rudiću nagrada za doprinos sportskoj kulturi i društvenoj toleranciji

Jovica Drobnjak/SRDS
20.01.2024.
u 14:54

Nagradu "Vladimir Beara" ustanovilo je Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj a prvi dobitnik bio je proslavljeni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević

Ovogodišnji dobitnik Nagrade za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije "Vladimir Beara" je najtrofejniji svjetskih vaterpolski trener Ratko Rudić. Nagradu koju je ustanovilo Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj Rudić je primio iz ruku Josipa Pavića, svojedobno jednog od najboljih svjetskih vaterpolskih vratara, danas državnog tajnika za sport u Ministarstvu turizma i sporta.

- Hvala na ovom velikom priznanju koje izlazi iz okvira samog sporta. Cijelu sam karijeru pokušavao razvijati toleranciju među sportašima i ljudima. Svojim sam igračima govorio da uvijek trebaju prezentirati poštovanje prema svima a takav sam se i osobno trudio biti. Drago mi je što se ova nagrada zove Bearinim imenom jer ako je itko onda je to on zaslužio. Bio mi je sportski uzor - kazao je Rudić, trenerski osvajač četiri olimpijska zlata i vlasnik tri svjetska i tri europska zlata s različitim reprezentacijama.

Prvi dobitnik ove nagrade bio je proslavljeni hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević koji je na svoj specifičan način širio dobre vibracije među narodima. Ako se dobro sjećamo, pokojnom Ćiri, sam čim preuzimanja nagrade bio je i posljednji javni nastup.



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije