TENIS - FED KUP

Savez je dužan Silviji Talaji i Jeleni Kostanić

17.04.2003.
u 00:00

Samo je Iva Majoli dobila svoj dio novca za reprezentativne nastupe u prošloj godini

ZAGREB - Silvija Talaja i Jelena Kostanić otkazale su nastup za hrvatsku Fed kup reprezentaciju koju 26. i 27. travnja u Moskvi očekuje dvoboj s Rusijom. Učinile su to zbog problema s ozljedama (Silviju muči Ahilova tetiva, dok Jelena ima problema s leđima), ali su "dobro obaviješteni izvori" lansirali tezu da su Talaja i Kostanićeva otkazale jer im Hrvatski teniski savez još duguje novac za prošlogodišnje nastupe u Fed kupu. Objašnjenje su potvrdili i argumentom da ozlijeđena Talaja nastupa na turniru u Budimpešti i k tome još i pobjeđuje (u paru).

Od svega toga istina je, kao prvo, da je Talaja doista još u budimpeštanskom turniru parova. Ona i Kulikovskaja u prvom su kolu pobijedile Barclay i Dragomir sa 6:4, 7:5. Također je istina da je Savez ostao dužan svim članovima Fed kup reprezentacije, izuzev Ivi Majoli. Duguje se, dakle, Silviji i Jeleni, ali i izborniku Goranu Prpiću, Karolini Šprem... ukupno 24.000 američkih dolara. Taj je novac doznačen iz ITF-a, ali samo je Iva dobila svoj dio.

- Ivin otac Stanko zatražio je taj novac još prije njihova odlaska u SAD i dobio ga je. Silvija i Jelena bile su tihe, pa još nisu dobile svoj dio, ali dobit će ga - objasnila je glavna tajnica HTS-a Suzana Knežević.

Izbornik Goran Prpić ne želi ni pomisliti da bi Silvija i Jelena otkazale zbog spomenutog duga. Dobro je upućen u njihovu situaciju i ima razumijevanja za njihovu odluku.

- Jelena je zbog boli u leđima i lijevom ramenu otkazala i nastup na turniru u Budimpešti i doista ne vidim nikakav razlog za sumnju. I Silviju već dugo muči ozljeda gležnja i za nju bi bilo bolje da napravi stanku i zaliječi to do kraja. No, promjena podloge (u Moskvi se igra na tvrdoj, u Budimpešti na zemlji - op. a.) dodatno bi joj otežala situaciju i zato razumijem i nju - kazao je Prpić.

Hrvatsku će reprezentaciju tako u Moskvi činiti Iva Majoli, Karolina Šprem, Darija Jurak i Matea Mezak. Potonja je uskočila nakon što je otkazala i Ivana Abramović, zbog nastupa na za nju jako važnom turniru u Italiji.

ANTON Filić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije