TRENINZI U TAJNOSTI Kranjčar i Hiddink za utakmicu vježbali u strogoj diskreciji

Šef osiguranja HNS-a spasio Edu Pezzija

sp-22-01-txt.jpg
import
22.06.2006.
u 17:52

Hrvatski nogometni reprezentativci upoznali su travnjak stadiona Gotlieb-Daimler u srijedu u 19 sati. Trening je bio najavljen na službenoj Fifinoj web-stranici, za razliku od australskog, koji je održan ranije poslijepodne.

Hiddink je u tajnosti doveo momčad iz Ohringena u Stuttgart, vježbala je sat i pol, te se diskretno iskrala sa stadiona i vratila u svoju bazu, 75 km izvan grada. I Zlatko Kranjčar iznenadio je brojne hrvatske novinare jednim potezom. Nakon dvadesetak minuta vježbanja, odlučio je zatvoriti trening, pa je službeni spiker na stadionu zamolio sve izvjestitelje i fotoreportere da napuste arenu.

Japanci ne odustaju
Poslušali su svi osim jednoga; reporter Hrvatskoga radija Edo Pezzi prikrao se iza leđa pripadnika osiguranja i promatrao zabranjeni dio treninga. Ipak, nije prošao neopažen i redari su ga ulovili. U takvim slučajevima kazna je trenutačno oduzimanje novinarske akreditacije, i da nije bilo HNS-ova šefa osiguranja Zorana Cvrka, Pezzi bi bio u velikoj nevolji. Cvrk je pripadnicima osiguranja zajamčio za glasovitog reportera i slučaj se zapravo nije niti razbuktao.

Izbornik Zlatko Kranjčar bio je odlično raspoložen na konferenciji za novinare poslije treninga, na kojoj je odgovarao na pitanja inozemnih izvjestitelja. Ni ovom zgodom Japanci mu nisu dali mira, iako je naša japanska epizoda odavno apsolvirana.

- Može li, po vašemu mišljenju, Japan iznenaditi Brazil, pitala je japanska reporterka.
Kranjčar je dao kurtoazan odgovor:
- Nogomet je nepredvidljiv, iznenađenja su uvijek moguća. - Jeste li Tomasa namjerno izabrali za čuvara Marka Viduke, jer oni su najbolji prijatelji?

Nijemce zanima Klasnić
- Slučaj je htio da Robert Kovač dobije drugi žuti karton, pa je zato pao izbor na Tomasa. Ja sam ih obojicu trenirao u Dinamu, poznajem ih vrlo dobro. Veliki su profesionalci i u takvim prigodama prijateljstvo im je u drugom planu.

Njemačkog novinara zanimalo je zašto među prvih 11 više nema Ivana Klasnića. Za Nijemce je to iznenađenje, budući da se radi o ponajboljem napadaču njemačke lige.

- Moj izbor za Australiju je Olić - kratko je odgovorio Kranjčar. - To je posebna utakmica jer u australskoj reprezentaciji ima mnogo Hrvata, te trojica Australaca u hrvatskoj reprezentaciji. - Trojica naših igrača rođena su u Australiji, ali se osjećaju Hrvatima. Zato tvrdim da u našoj reprezentaciji igraju samo Hrvati, nema Australaca - zaključio je Kranjčar.

Za vrijeme treninga naših, oko stadiona su se kretale skupine hrvatskih navijača, ali jake snage osiguranja držale su ih na pristojnoj udaljenosti. Nitko nije mogao prići blizu.


Šeks na prezentaciji

U Gradskoj vijećnici Stuttgarta u srijedu je održana prezentacija Republike Hrvatske, u nazočnosti predsjednika Sabora Vladimira Šeksa. Domaćin svečanosti za 400 uzvanika bila je gradska ministrica kulture i sporta Susanne Eisenmann, a Hrvatsku je predstavila generalna konzulica Republike Hrvatske u Stuttgartu Vera Tadić. Pila su se hrvatska vina, svirali su tamburaši, razgovaralo se o Hrvatskoj kao sportskoj velesili. Nijemce smo podsjetili na uspjehe Ivaniševića, Kostelićevih, rukometaša..., a plasman nogometne reprezentacije na SP također je označen velikim uspjehomŠeks je iznio podatak da je u Hrvatskoj u 2005. boravilo 10 milijuna turista, od toga 1,6 milijuna Nijemaca... (td)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije