turnir u povodu akcije Oluja

Šimiću nije došao Bišćan pa je bivši vatreni pomeo konkurenciju

Dario Šimić
Foto: Damir Mrvec
07.08.2014.
u 10:00

– Malo-pomalo zavolio sam stolni tenis i mogu reći da mi ide prilično dobro – kazao je Šimić

Svake godine u povodu godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja 1995., u gradu Pagu, pod pokroviteljstvom Hrvatskog stolnoteniskog saveza, održava se međunarodno prvenstvo Dalmacije i grada Paga. Turnir je otvorio Željko Maržić, paški gradonačelnik, a prisutne je pozdravio i Ivo Bašić iz Ministarstva turizma. Prigodnom pjesmom Euphoria (pobjednička pjesma Eurosonga 2012.) gledatelje je oduševila slovenska 13-godišnja stolnoteniska kadetska reprezentativka Aleksandra Vovk, koja se odlično snalazi s mikrofonom i stolnoteniskim reketom. Uoči početka turnira ekshibicijski susret igrali su proslavljeni hrvatski nogometaš Dario Šimić i paški gradonačelnik Željko Maržić.

– Kako već godinama ljetujem u obližnjem Gajcu, na poziv Zlatka Pospiša, predsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza, počeo sam dolaziti s klincima u dvoranu. Malo pomalo i zavolio sam stolni tenis i mogu reći da mi ide prilično dobro – rekao je Dario Šimić, bivši nogometni reprezentativac i kapetan vatrenih.

Tian Yuan tek 13.

A da mu ide dobro dokazao je osvajanjem prvog mjesta u kategoriji neregistriranih igrača. Pobijedio je u finalu Dražena Tušeka, dok je treće mjesto osvojio Siniša Krajač iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

U konkurenciji registriranih igrača pobijedio je Viktor Grantverger (SOKAZ). U finalu je bio bolji od hrvatske reprezentativke Sunčice Vugrinec (Dr. Časl). Naime, turnir je bio mješovit pa su zajedno jedni protiv drugih igrali muški i ženske. Treće mjesto podijelili su Mladen Grantverger (SOKAZ) i Marko Vučjak (Mostar). Ove godine turnir je bio izuzetno jak jer su na njemu sudjelovale najbolje hrvatske igračice, izuzev Lee Rakovac, te ženska reprezentacija Francuske. Njezina najbolja igračica Marie Migot plasirala se između devetog i 12. mjesta. Možda se više očekivalo od Tian Yuan, 79. igračice sa svjetske rang-liste, ali je hrvatska reprezentativka osvojila tek 13. mjesto.

– Šteta što na turniru nije mogao sudjelovati još jedan sjajan hrvatski nogometaš, Igor Bišćan. Igrao je gotovo svaki dan, najčešće sa Šimićem. Jedan dan igrao je neprestano četiri sata. Nevjerojatno kakvu snagu ima taj dečko – rekao je Zlatko Pospiš.

Stolnoteniski kamp u Pagu za sve zainteresirane mlade igrače traje do 20. kolovoza.

Trening dva puta dnevno

– Svako ljeto kroz kamp prođu najbolji mladi igrači iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, a ove godine izbornik hrvatskih stolnotenisačica Neven Cegnar doveo je cijelu žensku reprezentaciju. Uz treninge dva puta dnevno, svi polaznici kampa mogli su uživati u kupanju u uvali Bošana – zaključio je Zlatko Pospiš.

>> Dario Šimić u Novalji otvorio nogometnu školu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije