Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO MILANOVIĆ

Sin Zorana Milanovića veliki je sportski talent. Ima samo 19 godina: 'Za odličje treba barem 120 kg'

Marko Lukunić/PIXSELL
04.07.2024.
u 10:10

Marko je vrijedan i samozatajan momak koji u sportu, u hrvatskim okvirima, i ne pomišlja koristiti očev utjecaj. Štoviše, čak mu je i neugodno kada se to potencira, što je sjajna poruka za sve mlade ljude.

U godini u kojoj naši najbolji hrvači nisu izborili nijednu olimpijsku normu, za hrvatsko hrvanje dobra vijest stiže iz Novog Sada. A ondje je, na Prvenstvu Europe do 20 godina, brončanu medalju u teškoj kategoriji, do 130 kg, osvojio Marko Milanović. Da jer riječ o "tamo nekom klincu" iz Petrinje ili Slatine, ova bi vijest zacijelo prošla ispod radara velike većine medija, no kako je riječ o 19-godišnjem sinu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, to će ipak biti "big news" i za one koji nimalo ne drže do najstarijeg olimpijskog sporta.

GALERIJA Marko Milanović mlađi je sin predsjednika Zorana Milanovića

1/21

Povodom toga prisjetili smo intervjua s Božom Starčevićem, njegovim klupskim trenerom iz zagrebačkog Metalca koji mu predviđa blistavu karijeru. 

– U vezi s njegovom karijerom donijeli smo novu odluku. Naime, s obzirom na to da on s 18 godina ima 104 kilograma, odlučili smo da ih više neće skidati na 97 kilograma i da će nastupati u kategoriji do 130 kg. Jer, ako s 18 već sada ima tu tjelesnu težinu, bilo bi besmisleno da skida kilograme. Štoviše, ja bih rekao da on ima prostora da dobije oko 15 kilograma i to je dobro jer za odličja u toj kategoriji trebate barem 120 kilograma – rekao nam je Starčević i objasnio:

– U kategoriji do 55 kilograma vi možete biti medaljaš već s 20 godina, ali u kategoriji do 130 kg s 20 godina ste još beba. Ja sam Marku klupski trener, a u ovoj fazi razvoja hrvača klupski treninzi su najvažniji. Posebice ako imate dobrog sparing-partnera, a Marko to u našem teškašu Koščeviću doista ima. Ako ste dobri, kasnije ste vrlo često u reprezentaciji, a njegovi reprezentativni treneri su braća Žugaj, Neven i Nenad.

VEZANI ČLANCI:

Marko je vrijedan i samozatajan momak koji u sportu, u hrvatskim okvirima, i ne pomišlja koristiti očev utjecaj. Štoviše, čak mu je i neugodno kada se to potencira, što je sjajna poruka za sve mlade ljude da bez "znoja, krvi i suza" u sportu nema uspjeha, tko god ti otac bio. Podsjetimo, Milanoviću junioru ovo je prva medalja na velikim natjecanjima u mlađoj uzrasnoj kategoriji.

Komentara 8

Avatar Castro
Castro
10:20 04.07.2024.

Cestitke "malom" na uspjehu, tako mi je svejedno ciji je sin ako za Hrvatsku osvaja medalje. Odlicno je da i u tom sportu imamo uspjeh. Sretno.

18
188
10:31 04.07.2024.

Mladi milojko

RO
robertos
11:33 04.07.2024.

pratit ćemo hoće li služiti vojsku i biti vojničina kao i njegov tata od 91. do 95.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije