Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI VARAŽDINA

Sopić: 'Modrića je nemoguće opisati riječima. Maestro uđe i promijeni utakmicu'

Rijeka u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u gostima od Lokomotive 3:1
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
09.05.2024.
u 17:20

"Ta sreća… Ni ona ne nagradi bez veze. No nekad zaista ne pobijedi bolji. To je jednostavno tako", rekao je Željko Sopić o utakmicama Lige prvaka, evocirajući svoje izjave o pobjedi Dinama na Rujevici prošloga vikenda

Nogometaši Rijeke su se nakon više od deset kola na čelu ljestvice Hrvatske nogometne lige našli u nezavidnoj situaciji. Nakon poraza od Lokomotive (3:1), u vjerojatno najvažnijem derbiju sezone na Rujevici ih je porazio Dinamo (1:2). Tako su pali na drugo mjesto s četiri boda zaostatka za plavima. Povrh toga, Dinamo ima nešto povoljniji raspored obzirom da protiv Osijeka igraju kod kuće, a preostale dvije utakmice igraju protiv Slaven Belupa i Rudeša, to jest predzadnje momčadi prvenstva i kluba koji definitivno ispada u drugu ligu.

Rijeka pak gostuje na Pampasu i u Varaždinu, a protiv Slaven Belupa će igrati na vlastitom stadionu pa je izglednije da će skupiti bodove. Dakako, ovakvim su stanjem bitno umanjene šanse Rijeke da u posljednja tri kola preskoči Dinamo. Važnije bi im utakmice mogle biti one u finalu Hrvatskog nogometnog kupa. Najprije će protiv Dinama igrati na Maksimiru 15. svibnja. Uzvrat će se igrati 22. svibnja na Rujevici. Prije toga im je na rasporedu spomenuta utakmica s Varaždinom. Susret će se igrati u subotu, 11. svibnja, u 17 sati, a najavio ga je trener Željko Sopić.

VIDEO Ostaje li Dinamo na ljeto bez Petkovića? Evo što kažu izvori bliski vođi plavih

"Puno smo razgovarali kroz tjedan. Vjerujem da će dečki pokazati kako nakon dva poraza u jednoj zahtjevnoj utakmici kao što je gostovanje u Varaždinu, odigrati dobro i pobijediti pa na tom valu ući u prvu utakmicu finala Kupa s Dinamom. Divno je to što su nam navijači priredili ovacije i nakon poraza. Divno je što su cijeli grad i Kvarner ponosni na cijeli klub baš kao što smo mi u klubu ponosni na našu momčad, ali… Nemojte me krivo shvatiti, meni to i nije neka utjeha. Izgubili smo utakmicu u kojoj smo bili bolji", rekao je Sopić pa rekao da bi mu poraz bio lakši da je Dinamo bio bolji na terenu.

"Pobjede su momčadske, porazi su trenerski. Kad izgubi, trener je ‘Pale sam na svijetu’. Sam sa sobom. Lakše bi mi bilo da su nas nadigrali i da smo uz čestitke na pobjedi mogli reći: ‘Svaka čast, bolje ste odigrali’. Ovako što?! Nije ovo klizanje pa da živimo od umjetničkog dojma. Ništa, glave skupa i u Varaždin po tri boda. Da će biti lako, sigurno neće, ali po to idemo", dodao je Sopić.

"Sve što sam tražio od njih, moji su igrači napravili. Uključujući ono najvažnije. Da se nakon utakmice svaki od njih pred zrcalom pa i jedan drugoga mogu pogledati u oči jer su dali baš sve od sebe. I tako je i bilo. Upravo su to napravili. Sad to moramo ponoviti, ali i pobijediti jer nam nakon dva poraza treba pobjeda. Kažem, neću više pričati o izvedbi koja je sjajna, a ostaneš bez bodova kao u prošlom kolu. Sigurno smo zaslužili više, ali to je sport. Sad želimo pobijediti", govori trener Rijeke.

Najavljuje manje promjene u sastavu za utakmicu protiv Varaždina. "Igrat će neki drugi koji će pokazati da i oni zaslužuju mjesto u prvih 11. Ponavljam, Varaždin nam je bitan ne samo zbog tri boda nego kao najbolji mogući uvod koji želimo prije finala kupa. Neće biti prevelikih rotacija u momčadi."

GALERIJA Dinamo preokretom slavio na Rujevici! (2:1) Plavi su na korak do naslova

Rijeka u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u gostima od Lokomotive 3:1
1/80

Naposljetku se osvrnuo na utakmice polufinala Lige prvaka između Borussije Dortmund i Paris Saint-Germaina. "PSG je pogodio pet stativa i prečki pa je ispao. Jasna mi je paralela s našom posljednjom utakmicom. Navijač sam Reala i drago mi je da su prošli pa makar se pričalo o svemu i svačemu nakon utakmice. Ali, ta sreća… Ni ona ne nagradi bez veze. No nekad zaista ne pobijedi bolji. To je jednostavno tako", konstatirao je pa pohvalio Luku Modrića:

"Slažem se, nema više riječi kojima se može pisati ovo što radi Luka Modrić. U tim godinama, na toj razini, čovjek uđe i promijeni utakmicu. I onaj sprint od 75 metara. Ma to je više nevjerojatno. Maestro!"

Komentara 4

PO
pozitivan
19:24 09.05.2024.

Sopiću, ne možeš reći da ste bolji od Dinama kada u četiri međusobna susreta uzmeš jedan bod.

DA
dalmatimun1
20:03 09.05.2024.

Sopi kako je na benzinskoj

Avatar patkovic
patkovic
18:31 09.05.2024.

mnogi imaju takve slične vrhunske vještine a mnogi su i tako snažni a lagani kao on ali zato rijetki shvaćaju da u timskom sporti ni u jednom djeliću sekunde nesmiješ misliti na sebe i svoje isticanje nego samo napraviti nešto najbolje i najbrže za tim - rijetko kreće u solo prodore osim kad je to nužno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije