SRBI U FINALU

Sprema se veliki obračun: Pobijedi li, Hrvatska u finalu Olimpijskih igara ide na Srbiju!

Water Polo - Men's Semifinal - Serbia vs United States
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
09.08.2024.
u 15:44

Jasno, prije svega naši vaterpolisti moraju pobijediti Mađarsku u našem polufinalu od 19.35 sati

Srpska vaterpolo reprezentacija prvi je finalist Olimpijskih igara u Parizu. U njihovom polufinalu izabranici Uroša Stevanovića pobijedili su SAD rezultatom 10:6. Srbija sada čeka pobjednika drugog polufinala u kojem se večeras od 19.35 sati sastaju Hrvatska i Mađarska.

Srbija ima u vaterpolu zlatne medalje iz Tokija i Rio de Janeira, dok je brončana bila u Londonu i Pekingu. Amerikancima ostaje borba za broncu, a dosad su kroz povijest osvojili tri srebra i jednu broncu.

Nikola Dedović je postigao četiri pogotka za Srbiju, dok je tri dodao Nikola Jakšić. Radoslav Filipović je imao deset obrana. Kod Amerikanaca je Marko Vavic dao dva gola, dok je Adrian Weinberg upisao 13 obrana.

Water Polo - Men's Semifinal - Serbia vs United States
1/4

Nakon 2-2 u prvoj četvrtini Srbija je u drugoj dionici prva došla do značajnije prednosti. Povela je 4-2 te je održavala takvu prednost do prvog većeg odmora. Na kraju druge dionice Srbi su imali prednost od 6-4.

Svoj treći pogodak na susretu Dedović je postigao početkom treće četvrtine kada je Srbija po prvi puta povela s tri razlike, 7-4. Kroz posljednje dvije četvrtine igralo se vrlo tvrdo, fizički žestoko s obje strane, ali Amerikanci nisu u ni jednom trenutku došli do jednog gola minusa te nisu uspjeli ugroziti slavlje Srbije.

Komentara 3

MA
Mandušić
16:05 09.08.2024.

Od jedva prošli skupinu do finala. Svaka čast!

RO
robertos
17:37 09.08.2024.

Najveci remetioci mira na balkanu i šire u grupi od 5 utakmica imaju 3 poraza i onda te sreca pomazi i nađeš se ni kriv ni dužan u finalu, užas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije