POMILOVANI SMO, ALI...

Užas u Parizu dobio veliki preokret: Štetu je pretrpjela i Hrvatska, do kad će sve to trajati?

Water Polo - Men's Quarterfinal - Italy vs Hungary
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS
1/3
09.08.2024.
u 12:15

Mnogi se pitaju hoće li sudačke izvedbe izravno utjecati i na raspodjelu medalja na vaterpolskom turniru

Nevjerojatnu dozu gorčine pa i bijesa sipali su talijanski vaterpolisti i članovi stručnog stožera odmah nakon četvrtfinalne utakmice Olimpijskih igara protiv Mađarske. Bila je to utakmica čiji je pobjednik (Mađarska) dobio mjesto u današnjem polufinalu protiv Hrvatske koje počinje u 19.35 sati. Bilo je svega na toj utakmici, a kulminiralo je u drugoj četvrtini kada je talijanski igrač Francesco Condemi isključen bez prava zamjene zbog tzv. brutalitija. Tada su Talijani na čak četiri minute ostali s igračem manje, a Mađari su dobili i peterac.

Talijanski savez vodenih sportova žalio se na tu odluku sudaca, žalba je usvojena, ali što sada? Italija će na neki način dobiti moralnu satisfakciju jer su bili u pravu, ali utakmicu protiv Mađarske nemoguće je ponoviti. Nenadoknadiva je šteta počinjena, a Italiji sada predstoji tek borba od petog do osmog mjesta u kojoj će moći računati na Condemija jer mu je kazna od jedne utakmice suspenzije izbrisana.

FOTO: Napete olimpijske bitke, medalje, suze radosnice na Pixsellovoj izložbi

Water Polo - Men's Quarterfinal - Italy vs Hungary
1/24

Kao i talijanska, usvojena je i hrvatska žalba na sličan detalj iz utakmice 4. kola po skupinama protiv Grčke. Tada je naš igrač Matias Biljaka početkom četvrte četvrtine zbog nehotičnog udaranja protivnika rukom po licu također dobio "brutaliti". Srpski sudac Putniković nije imao milosti prema našem igraču, ali posebna komisija svjetske federacije vodenih sportova "pomilovala" je Biljaku pa je mogao igrati već u sljedećoj utakmici sa SAD-om. 

Dakle, suci su u dva navrata počinili grube pogreške na izravnu štetu jedne od reprezentacija. Dakako, Talijani se imaju više razloga ljutiti jer je njima sve stiglo u eliminacijskoj utakmici, a nama još u grupi. Mnogi se pitaju do kad će ovo sve trajati i hoće li sudačke izvedbe izravno utjecati i na raspodjelu medalja na vaterpolskom turniru.

Komentara 10

MI
mikimouse12
15:56 09.08.2024.

Jedino nepostenje je sto samo prenosite o srbendrama dok se olimpijski rekordi ruse svakodnevno,a o njima ni rijeci nego to sve moram popratit na YouTube. A jednom bili ozbiljan portal

Avatar Semper5
Semper5
21:57 09.08.2024.

Ove OI ostati će zapamćene kao najgore otkad postoje, totala i neviđena sramota. Od Skandaloznog otvaranja, preko plivačkih disciplina u septičkoj jami zvanoj Sena, preko muškaraca koji tuku žene u ringu, do ovakvih sudačkih pogrešaka.

DU
Deleted user
17:12 09.08.2024.

sve se radi da u svijetu koji je bio uredjen nastabne sto veci kaos. tada se ljudi osijecaju nezasticeni i jadni i lako je onda s njima manipulirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije