NAKON VELIKOG PREOKRETA

Srbi ne priznaju poraz: 'Herojska Srbija se borila, ali sramotni suci su pomogli Amerima'

Basketball - Men's Semifinal - United States vs Serbia
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS
1/4
08.08.2024.
u 23:21

"Orlovi odigrali meč za pamćenje, pa hrabro pali pred strašnim dream teamom. Srbija je odigrala meč za povijest, vjerojatno najbolji u 21. stoljeću", piše u svome tekstu Sportal.rs

Košarkaši SAD-a izborili su finale Olimpijskih igara nakon što su u polufinalu svladali Srbiju s 95:91. Amerikanci su pobjedu upisali u dramatičnom meču nakon preokreta, a u finalu će igrati protiv Francuske. U Srbiji je ova utakmica popraćena s velikim zanimanjem, a umjesto velikog slavlja, ostaje gorak okus za dlaku propuštene prilike. Tamošnji mediji raspisali su se od događajima na parketu.

"Herojska Srbija bila je na korak do finala, ali sramotni suci učinili svoje! Ameri uz pomoć neznalica slomili hrabre orlove. Katastrofalni suci su užasnim odlukama omogućili Amerima da se vrate u meč u trećoj četvrtini, ali naši heroji su se uspjeli i protiv toga izboriti i nastaviti s maestralnom igrom", piše Kurir.rs.

 "Poraz za infarkt; Srbija pokradena? Amerika umalo bačena na koljena", pitaju se u naslovu B92. "Težak poraz Srbije protiv Amera: Vodili smo 35 minuta, pa tragično izgubili", piše Telegraf dodajući kako je nekoliko odluka sudaca odlučilo utakmicu.

GALERIJA Kolinda pozirala sa španjolskim kraljem pa pokazala ozlijeđeno koljeno

Basketball - Men's Semifinal - United States vs Serbia
1/14

"Hrabra Srbija pala poslije drame: Curry spriječio senzaciju na Olimpijskim igrama, idemo po broncu! Srbija je bila blizu senzacije u polufinalu Olimpijskih igara, vodila je veći deo meča, bila je tu, ali je Amerika na kraju dobila na individualnu kvalitetu - 95:91! Mnogi su otpisali 'orlove', očekivali su rutinski trijumf dream teama, ali je sastav Svetislava Pešića pokazao borbu i karakter", piše u svome tekstu Mondo.

"Vi ste naši heroji! Srbija vodila 37 minuta, ali izgubila i ostala bez finala OI! Orlovi odigrali meč za pamćenje, pa hrabro pali pred strašnim dream teamom. Srbija je odigrala meč za povijest, vjerojatno najbolji u 21. stoljeću. Vodili su orlovi 37 minuta, ali su u finišu ostali bez snage pa su Ameri u drami slavili i prošli dalje", navode na Sportalu.

VIDEO Hrvatsku junakinju otac je napustio dok je imala pet godina, a 2008. gledala je smrti ravno u oči

Komentara 24

Avatar Caliban
Caliban
00:08 09.08.2024.

Nije to Dream Team. Dream team je bio samo jedan i jedini 1992. : Charles Barkley.. Larry Bird... Clyde Drexler... Patrick Ewing....Magic Johnson...Michael Jordan... Christian Laettner....Karl Malone....Chris Mulli....Scottie Pippen... David Robinson... John Stockton ...sve legende! ....i u finalu OI je igrao protiv Hrvatske.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
23:31 08.08.2024.

Ukralo, pokralo! To što su promašivali trojke i uporno ih forsirali nema veze?!

DU
Duupin
23:35 08.08.2024.

Još jedan poraz koji će komšije slaviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije