NAGRADE DRŽAVE

Usporedili smo koliko će za medalje dobiti Hrvati, a koliko Srbi. Razlika je golema!

Pariz: Hrvatski vaterpolisti srebrni
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
12.08.2024.
u 13:30

U usporedbi s hrvatskih 26 tisuća eura po igraču, svaki srpski osvajač zlata dobit će golemih 200 tisuća eura. Uz to, obje države dodjeljuju sportsku mirovinu. Hrvatska u iznosu od 40 do 100 posto prosječne hrvatske neto plaće, a Srbija će svakome isplaćivati po 2100 eura

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije sa 11-13 (2-5, 3-3, 3-3, 3-2). Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju. Zahvaljujući osvajanju srebrne medalje, država Hrvatska će nagraditi naše vaterpoliste zbog novog velikog uspjeha na Olimpijskim igrama.

"Značajno smo povećali iznose, tako da osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama dobiva nagradu u iznosu od 41 tisuće eura, za srebro 26 tisuća eura i broncu 18 i pol tisuća eura. Ovisno o postignutim rezultatima, sportaši će dobiti dva do tri milijuna eura više", rekao je nedavno ministar sporta i turizma Tonči Glavina.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Pariz: Hrvatski vaterpolisti srebrni
1/12

Uz 26 tisuća eura po igraču, svaki osvajač medalje ima pravo na sportsku mirovinu. Sportaši će nakon 45. godine, a treneri nakon 55. godine, imati mirovinu u rasponu od 40 do 100 posto prosječne hrvatske neto plaće. Koliki će biti iznos naknade određuje se prema broju osvojenih medalja te natjecanjima na kojima su osvojene.

Nagrade će od države dobiti i srpski vaterpolisti, no njihovi su iznosi kudikamo veći. Republika Srbija svakog osvajača olimpijskog zlata nagrađuje s po 200 tisuća eura. Uz jednokratnu nagradu, njihovi su reprezentativci stekli pravo na doživotnu mirovinu. Njena visina određena je na trostruku prosječnu plaću u Srbiji iz prosinca 2023. godine, što iznosi oko 250 tisuća dinara, to jest 2100 eura.

 

Komentara 7

Avatar bozijo
bozijo
15:26 12.08.2024.

Da mi je znati koliko od gazda Jezde dobiju Radmile,Rašovićka,Rašeta i Dijana za prekrasne tekstove o Hrvatskoj i praćenje cijene kugle u realnom vremenu.

OK
okolokere
22:00 12.08.2024.

Akad bu stadionček? Kaj bu T.T. Kranjčevićevu skoro počel? Il bumo čekali Odrast? Trebalo bi ipak angažirat Vedriša on zna kak ide s postocima!

LE
Levanto
14:07 12.08.2024.

A jeli dilu po pola?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije