DAMIR MIKEC I ZORANA ANTUNOVIĆ

Srbija ima prvu medalju u Parizu, osvojio je rođeni Splićanin koji je napustio Hrvatsku tijekom rata

Damir Mikec
Foto: Instagram
1/3
29.07.2024.
u 11:52

Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su 2. mjesto u miksu zračnim pištoljem u kvalifikacijama pa će se u raspucavanju za zlatnu medalju boriti s prvoplasiranom Turskom.

Srbija osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Ostaje nam samo vidjeti kojeg će sjaja ona biti, no minimum je srebro. Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su 2. mjesto u miksu zračnim pištoljem u kvalifikacijama pa će se u raspucavanju za zlatnu medalju boriti s prvoplasiranom Turskom.

Finale je na rasporedu sutra od 9.30.

Podsjećamo, Mikec je rođen 1984. godine u Splitu, a otac mu je bio vojno lice u bivšoj JNA. Obitelj je tijekom Domovinskog rata napustila Hrvatsku i preselila u Herceg Novi, da bi na kraju se nastanili u Beogradu. 

Damir je tamo završio školu, a na nagovor majke počeo se baviti streljaštvom, nakon bombardiranja NATO saveza Srbije, a oružje odabira za Mikeca je pištolj, s kojim je ostvario svjetske rezultate. Također, Mikec je Srbiju predstavljao i na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, 2012. godine. u Londonu te 2020. u Tokiju gdje je bio brončani.

Mikec dugo godina nije bio u Splitu, tamo se vratio 2003. godine i za njega je to bio vrlo emotivan trenutak. 

- Bio sam kod jednog prijatelja i iz centra grada sam došao do tog mog kraarta ja Mertojaka, sjetio sam se i školskih dana, pa čak i nekih scena iz vrtića, recimo slikanje sa Djeda Mrazom. Imao sam uvijek veliku želju vratiti se, jake su bile uspomene i emocije - rekao je svojedobno.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Damir Mikec
1/21
 
 

Komentara 6

FO
Fozzie
13:19 29.07.2024.

Dragi Večernjak, gospodin nije rođeni Spličanin, već je samo rođen u Splitu. Ako to shvatite, shvatit ćete koliko smo se teško izborili za našu Hrvatsku.

UK
ukrajina
13:02 29.07.2024.

A čemu ova vijest ??

ST
stiper
13:11 29.07.2024.

Baražna paljba i omekšavanje pred 5. 8. Ko nas bre zavadi...prije je sve bilo bolje itd ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije