UOČI CINCINATTIJA

Srebrna Donna zlatnog srca: Evo što će napraviti sa zaradom s Olimpijskih igara

Tennis - Women's Singles Victory Ceremony
Foto: EDGAR SU/REUTERS
1/3
12.08.2024.
u 19:17

Poznato je kako je Donna kada nije na teniskim terenima duboko angažirana u humanitaran rad. Jedna od njezinih najznačajnijih inicijativa je suradnja s udrugama koje pomažu djeci i mladima

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić odigrala je brutalan olimpijski turnir u Parizu u kojem je došla do velikog srebra. Njen pothvat je najveći uspjeh hrvatskog ženskog tenisa u povijesti nakon Roland Garrosa 1997. kojeg je osvojila Iva Majoli. Možda jednim dijelom ostaje i žal za zlatom s obzirom da je najbolja tenisačica svijeta i vladarica zemljane podloge Iga Swiatek ispala u polufinalu, međutim Kineskinja Qinwen Zheng bila je fizički spremnija za veliko finale i deklasirala je Osječanku 6-2 i 6-3.

Ipak, Donna je prezadovoljna, a kako i neće biti. Ovako nešto ni ona sama nije očekivala. Za osvojeno srebro, kao i svaki od vaterpolista, zaradila je 26 tisuća eura. No, jedna je Donna. Srebro će čuvati, olimpijska medalja se ne osvaja samo tako, a svoju novčanu nagradu odlučila je donirati u humanitarne svrhe.

“Za srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, Donna Vekić dobit će od Republike Hrvatske novčanu nagradu u iznosu od 26 tisuća eura. Donna je odlučila navedenu zaradu donirati u humanitarne svrhe u neki od projekata koji se planiraju u njenom Osijeku” napisano je društvenim mrežama.

“Poznato je kako je Donna kada nije na teniskim terenima duboko angažirana u humanitaran rad. Jedna od njezinih najznačajnijih inicijativa je suradnja s udrugama koje pomažu djeci i mladima. Donirala je značajna sredstva za bolnice i organizacije koje pomažu djeci oboljeloj od najtežih bolesti, a uz to, aktivno se uključuje i u prikupljanje sredstava za razne dobrotvorne projekte. Organizirala je nekoliko humanitarnih događaja, uključujući teniske turnire i gala večere, čiji prihod ide za različite humanitarne svrhe”, dodaju.

“U razgovoru s gradonačelnikom Ivanom Radićem o budućim planovima i željama u razvoju grada, posebno me dojmila ideja izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju. Stoga ću svoju nagradu preusmjeriti u osječki Centar za odgoj i obrazovanje ‘Ivan Štark’, time podržati ideju senzornog parka i potaknuti razvoj svakog djeteta u Osijeku.’

Grad Osijek nagradio je Vekić gestom koja je trenutno u procesu. Gradski teniski centar nosit će ime po tenisačici kako bi njezin uspjeh u Parizu zauvijek ostao zabilježen”, stoji na Donninim društvenim mrežama.

Vekić, koja je na novoj WTA ljestvici i dalje 21. tenisačica svijeta, natjecat će se na ovotjednom Masters 1000 turniru u Cincinattiju i u slučaju velikog rezulata mogla bi nakon dugo vremena ponovno upasti u Top 20 pozicije. Njena najviša pozicija u karijeri je 19. mjesto koje bi prema trenutnoj formi lako mogla preskočiti, pogotovo s obzirom da prošle sezone nije igrala u Cincinattiju te samim time bodove može jedino zaraditi.

Komentara 1

WA
wannabenovinari
22:44 12.08.2024.

Besplatni teniski tereni u Osijeku, donacije djeci i razno. Svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije