TEŽAK UDARAC

Srpski borac izgubio pa zaplakao. Za poraz je okrivio suce

Judo - Men -90 kg Quarterfinals
KIM KYUNG-HOON/REUTERS
31.07.2024.
u 16:27

Srpski reprezentativac Nemanja Majdov naljutio se na suce i odbio je napraviti tradicionalni naklon nakon borbe, izrazito važan znak poštovanja u džudu

Srpski natjecatelj u džudu i aktualni europski prvak, Nemanja Majdov, ispao je u osmini finala džudaškog turnira na Olimpijskim igrama u kategoriji do 90 kilograma od grčkog predstavnika Theodorosa Tselidisa. Tijekom meča Majdov je zaradio dvije opomene. Treća opomena koju je dobio značila je pobjedu za Grka.

Nakon toga, srpski se reprezentativac naljutio na suce i odbio je napraviti tradicionalni naklon nakon borbe, izrazito važan znak poštovanja u džudu. Zatim je 27-godišnji srpski sportaš zaplakao, a grčki sportaš mu je odlučio prići i pokušati ga utješiti. Prije tri godine je Majdov također ostao bez olimpijske medalje.

Judo - Men -90 kg Quarterfinals
1/12

Nešto bolje sreće bila je hrvatska džudašica Katarina Krišto. Ona je poražena je susretu za broncu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od kosovske džudašica Laure Fazliu "zlatnim bodom". Nakon bacanja najprije je "zlatni bod" pripao Hrvatici. Suci su zatim zamijetili da je prilikom rušenja držala suparnicu za nogavicu, to jest ispod pojasa, što je zabranjeno. Dobila je treću opomenu i pobjeda je pripala suparnici.

Danas je dan druge hrvatske džudašice, Barbare Matić. Ona je za sada pobijedila u borbi protiv Talijanke Kim Polling u osmini finala, a zatim je osvojila borbu protiv španjolske predstavnice japanskih korijena, Ai Tsunode Roustant. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije