SPORNA SITUACIJA

VIDEO Američka superzvijezda briznula u plač usred meča! Ništa nije mogla protiv Donne Vekić

Tennis - Women's Singles Third Round
Foto: EDGAR SU/REUTERS
1/3
30.07.2024.
u 14:26

"Nije fer, jednostavno nije fer. Osjećam se kao da me varate cijeli ovaj meč. Moram se žaliti", rekla je Gauff u tom razgovoru s delegatkinjom i glavnim sucem

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić još je jednom dokazala svoju izvanrednu formu svladavši drugu tenisačicu svijeta Coco Gauff u trećem kolu teniskog turnira Olimpijskih igara u Parizu rezultatom 7:6, 6:2. Nakon tie breaka Vekić je povela s 1:0. Amerikanka je već u četvrtom setu imala break i vodila 2:5.

Vekić je nakon toga obranila set-loptu na 3:5 i 20-godišnjoj protivnici oduzela servis za 4:5. Nastavila je igrati prvoklasan tenis i u tie breaku odnijela pobjedu s rezultatom 9:7. Drugi je set bio puno bolji za Donnu Vekić, a Gauff se raspala, vidjelo se to i u spornoj situaciji pri rezultatu 3:2.

Vekić je uspjela izboriti break loptu i uputila udarac prema Gauff koji je udario u samu liniju. Linijski sudac je viknuo aut prije no što je američka tenisačica udarila loptu, a zbog tog povika, ona ju je izbacila iz terena. Ipak, glavni sudac je odlučio promijeniti odluku kolege i reći da je lopta bila unutra.

To je značilo break za Donnu Vekić i prijelomni trenutak u posljednjem setu. Frustracija je tada izašla iz Gauff jer je loptu mogla vratiti u teren da nije bilo reakcije linijskog suca. Tenisačica se rasplakala i nekoliko minuta neuspješno pregovarala sa sucem i delegatkinjom. "Nije fer, jednostavno nije fer. Osjećam se kao da me varate cijeli ovaj meč. Moram se žaliti", rekla je Gauff u tom razgovoru.

Komentara 10

ZA
Zapata
15:49 30.07.2024.

To je trebala biti još jedna lijepa Disney priiča, i onda se pojavi tamo neka iz neke zemlje kojoj se ni ime ne može izgovoriti i sve upropasti

MA
majeltomoguce
16:05 30.07.2024.

Jako komplicirana situacija, ali nije u pravu Coco, baš sam gledao snimku. Sudac je rekao OUT (pogrešno) nakon što je Coco igrala na tu loptu i po pravilama poen se nastavio - no Coco je tu loptu poslala u mrežu i zato je izgubila poen. Da je sudac rekao OUT prije nego li je Coco nastavila poen - ponovio bi se poen bez obzira na sve (osim da je bila obrnuta situacija, da nije suđen OUT an bio je)! Tu je bitno baš to - ako igra NAKON uzvika igra se dalje, no ako sudac prekine poen radi ispravke - poen se ponavlja samo ako je Coco prebacila mrežu i nije pogodila out, jer je poen bio u tijeku.

NJ
njofra51
16:48 30.07.2024.

Sudac je viknuo out nakon udarca, zato Coco nije u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije