ŠVEDSKA - ENGLESKA

Švedska - Engleska: Šveđanima i bod dovoljan za prolaz

sp-19des02-txt.jpg
import
19.06.2006.
u 19:42

Posljednje kolo u skupini B dat će odgovor na to tko će uz Englesku igrati u drugom krugu SP-a - Švedska ili Trinidad i Tobago? Jer Paragvajci su već spakirali kovčege. Šveđanima je u susretu s Engleskom i bod dovoljan da uđu u osminu finala, a u slučaju da osvoje sva tri bili bi i prvi u skupini i imali lakšeg suparnika u nastavku natjecanja. U slučaju da izgube, a Trinidad i Tobago pobijedi Paragvaj, odlučivat će gol-razlika, koja je trenutačno na strani vikinga.

Niz bez pobjede
Zvuči nevjerojatno, ali Otočani Šveđane nisu pobijedili od 22. svibnja 1968. godine. Od tada su igrali 11 puta, ali na pobjedu čekaju gotovo 40 godina. Na SP-ima su se susreli tek jednom. Prije četiri godine utakmica je završena neodlučeno (1:1).

- Imamo sjajan rekord, ali mislim da će sada biti najteže igrati jer Englezi nisu nikad imali jaču momčad - kazao je kapetan Šveđana Olof Mellberg.

Najdvojbenije je uoči tog ogleda hoće li igrati Zlatan Ibrahimović. Šveđo ima problema s preponama i po svoj prilici neće biti u početnoj jedanaestorici.

- Nažalost, nemamo dva Ibrahimovića. Ne bude li igrao, bit će to veliki gubitak za nas, ali vjerujem da ga igrači s klupe mogu dostojno zamijeniti - istaknuo je izbornik Švedske Lars Lagerbäck. Kako su Englezi već izborili drugi krug, Šveđanin na klupi Engleske Sven Göran Eriksson odlučio je ne riskirati s Peterom Crouchom i Stevenom Gerrardom, koji imaju žute kartone, pa će umjesto njih igrati Wayne Rooney i Owen Hargreaves.

Erikssonova želja
- Želim pobijediti Švedsku, jer engleskim trenerima to nije uspjelo 38 godina. Vrijeme je da tako dugu tradiciju slomi Šveđanin - zaključio je Eriksson.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije